Míg a Frizbi műsorvezetője olykor rokkantaknak fenntartott helyen parkolt, addig Liptai Claudiát azzal érték tetten, hogy rokkantkártyát felhasználva spórolta meg magának a parkolási díjat. Hajdú ellen a rendőrség korábban szabálysértési eljárást indított, Liptai esetében pedig most az merült föl, hogy okirattal való visszaélést követett el. Ön szerint Liptai Claudia az új Hajdú Péter?

A TV2 celebparkjának kiemelt tagja keddig mélyen hallgatott arról, hogy hogyan került az autójába április 13-án egy rokkantigazolvány, mert hát ez azért mégsem egy olyan hír, amit csupa mosollyal lehet kommentálni. A Blikk úgy tudja, a rokkantigazolvány-használatot tanúsító fotók este fél 10-kor, a Centrál Színház előtt készültek, röviddel azelőtt, hogy véget ért a Pletykafészek című darab, amiben Liptai játssza az egyik főszerepet – évek óta először.

Megindult a nyomozás közokirat-hamisítás miatt

Ön szerint Liptai Claudia az új Hajdú Péter?

A rokkantkártyás parkolásra a Budapesti Rendőr-főkapitányság is felfigyelt, és okirattal való visszaélés gyanúja miatt bekérték a Blikktől a színésznő autójáról és a szélvédő mögött elhelyezett rokkantkártyáról készült fotókat, majd nyomozást indítottak közokirat-hamisítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, ami nullától háromig évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A napilap úgy tudja, a rokkantkártya Liptai elhunyt édesanyjáé volt, aki 2010 augusztusában, rövid betegség után, tragikus hirtelenséggel halálozott el. A  színésznő a mozgáskorlátozott-kártyával megspórolta a parkolási díjat, ám ezt csak akkor teheti jogszerűen, ha mozgássérült hozzátartozót fuvaroz. A Blikknek azonban erről nincs tudomása.

A műsorvezető ügyvédje, dr Beleznay Zsolt a Velvetnek elmondta, hogy Liptai egyéb esetekben be szokta tartani a parkolás szabályait, de ezúttal színházi fellépésre sietett. Hozzátette, hogy Liptai Claudia nem a mozgáskorlátozottak részére tartott helyen parkolt, ezzel együtt az esetért bocsánatot kér és vállalja annak közvetkezményeit. Bővebb magyarázatot nem kívánt hozzáfűzni a történtekhez.

Hajdú Péter többször is lebukott

Az elmúlt években nem Liptai Claudia volt az egyetlen, aki kihasználta a mozgássérülteknek járó előnyöket. Hajdú Péter 2009 decemberében bukott le először azzal, hogy szabálytalanul, mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen pihentette X5-ösét, amit azzal próbált kimagyarázni, hogy csak 1-2 percre ugrott be egy garancialevelet érvényesíteni.

2010 februárjában az Allee bejárata előtt sikerült egy rokkantparkolóba állnia, de akkor sem töltött el a boltban pár percnél többet, magyarázta. A harmadik, egyben utolsó ismert szabálytalan parkolása tavaly áprilisban történt: a műsorvezető akkor egy műszaki áruház mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyét foglalta el, és nem is csak egyet, hanem rögtön kettőt. Hajdú Péter ezt követően hangosan hisztizett egy kicsit, majd lehiggadt, főleg, miután a rendőrség szabálysértési eljrást indított. Bár végül megígérte, soha többé nem parkol mozgássérülteknek fenntartott helyre, egyik olvasónk szerint 2011 januárjában megszegte a fogadalmát.

Látott valaki? Írja meg Feljelentő rovatunkba! Lefotózott valakit? Küldje be!