A szombati X-faktor selejtező után kevés embernek volt az az illúziója, hogy nem a felépített figurák mehetnek tovább a tehetségkutatóban, így a vasárnapi adásnak is megvolt a maga Csobot Adélja. A 28 év feletti kategóriában ugyanis a kötelező kört hozta Keresztes Ildikó: továbbvitte Zámbó Krisztiánt. A remegve síró énekes a határontúli bakfissal ellentétben vállalhatóan dalolt, megérdemelten ment tovább. A Carbonfools-énekes Fehér Balázzsal parádézó Keresztes az ősmagyar harci üvöltést hallató Kovács László Stone-t és a brutális zokogórohamot kapó Lass Beát tolta tovább az élő show-ba.

A 28 év felettiek szentendrei kúriája szerény hajlék volt a Szabadsajtó úti luxushotelhez képest, ahová a csapatokat szállásolták el. Nagy Feró és segítője, az Anti Fitness Club vezérarca, Molnár Tamás őszinte rockerarccal nézték végig a hat együttest, akik elég zsenge produkciókat tálaltak. Végül a Like nevű csajtriót, a Spirit nevű – a táborban összerakott – fiú-csaj-fiú hármast és nem kis meglepetésre a P. J. Z. nevű kétfős rapperkontingenst juttatták tovább. Ők fel is hívták egyikük édesanyját, mire a másik srác meghatottan beleszólt a készülékbe: "Összejött, Aranka néni!"

Folytatás jövő hétvégén az élő showműsorral, addig olvasgasson róla, mit csinált továbbjutott vagy kiesett kedvence az X-faktor előtt!