A mai Blikk és a Bors is címlapon hozta Malek Miklós, az X-faktor egyik zsűritagjának nyilatkozatát, melyben azt taglalja, miért a nőket ejti ki kollégája. Az első élő show-ból Kvaka Andrea esett ki, aki Fehér Zoltánnal párbajozott. Végül a fiú jutott tovább.

"Ildi azt mondta, hogy a szíve alapján fog dönteni, én meg megkérdeztem: Ezt diktálta a szíved? Tényleg ezt diktálta, biztos? Lehet, hogy a keserűség beszél belőlem, de nekem úgy tűnik, hogy Ildi féltékenységből mindig szereti a nőket kidobni a versenyből, riválisnak látja őket. Vecát (Janicsák Veca)  is kidobta, Katit (Wolf Kati) is. Mit mondjak, biztos véletlen" – nyilatkozta a Blikknek Malek.

A Borsnak pedig azt nyilatkozta:  "Adás után odafordultam Ildihez, és megkérdeztem tőle: valóban a szívedre hallgattál? Ő azt mondta, igen. Lehet, hogy ő ilyen kőszívű. Bár az is benne van a pakliban, hogy Ildikót nő létére Zoli produkciója tényleg jobban meghatotta. Engem se hat meg annyira, amikor egy férfi szerelmes dalt énekel."

A Blikk megkérdezte Keresztest is, mit gondol az összeesküvés-elméletről. "Valahogy Zoli az én szívemhez közelebb áll. Borzasztóan tisztelem benne az áldozatot, amit meghozott, nagyon édes, szerethető figura, nehéz lett volna máshogy döntenem. Amikor kiálltak, már tudtam, hogy őt fogom választani, a szívem ezt diktálta. Most én is mondhatnám, hogy Miklós meg a fiúkra mondja mindig, hogy menjenek, tudom, ő mennyire nem szimpatizál a versenyzőimmel. Úgy érzem, nem indok, amit mond" – nyilatkozta a fiúkkal szimpatizáló zsűritag.