Ki villantott?

Minden idők legdurvább X-Faktor adását láthattuk szombat este, mintha a szerkesztők direkt arra mentek volna rá, hogy az énekesek hamis hangjáról eltereljék a nézők figyelmét. Az egész Ördög Nóra bugyivillantásával kezdődött: nem vicc, a műsorvezető miniruhában akrobatikázott a kamerák előtt, mintegy cáfolva a feltevést, miszerint terhes. Legalábbis, egy Ördög Nórának kinéző személy tette ezt, két gyors vágás között. Vagyis nem Ördög Nóra, hanem Ördög Nóra karaktere villantott egy dublőr által. Ha így történt, a műsor annyira kínosan indult, mint ahogy folytatódott, mert nehéz eldönteni, hogy mi a kínosabb, bugyit villantani szándékosan, vagy ehhez még dublőrt is fogadni.

Zámbó Krisztián produkcióját viszont még egy kivillanó bugyi sem tudta feledtetni, Ördög előadása után hidegzuhanyként hatott a véráramlásra. Jimmy fiának lassan be kellene látnia, hogy ami nem megy, azt nem kéne erőltetni, ezzel szemben azzal nyugtatta az amúgy kritikus hangulatban lévő mentorokat, hogy nem adja fel.

Csobot Adél megint hozta a szokásos formáját: bár a dal végén a műsorvezető megjegyezte, hogy most nem kenődött el a rúzsa, nem tudunk szó nélkül elmenni a stylist húzása mellett: a törtető versenyző úgy nézett ki, mint akire elfelejtettek szoknyát adni, vagy legalábbis mintha az a nyakán maradt volna. Amúgy ha tőle albumot még ingyen se töltenénk le, a Moulin Rougeban azért megnéznénk.

Keresztes Ildikón kívül mindenki egyetértett azzal, hogy Lass Bea egyre rosszabb, ez pedig megint jó ok volt arra, hogy a drámakirálynő ismét bőgjön egyet a színpadon . A mezőny állása mellesleg teljesen egyértelmű: van Oláh Gergő, akinek már most oda lehetne adni a díjat és bezárni a celebgyárat, és vannak a többiek, vagyis a fent említett megosztók, meg pár olyan arc, akikre a műsor után pár héttel nem is fognak emlékezni a nézők.

A szombati adás egyébként a legújabb James Bond film tiszteletére a dupla nullás ügynökről szólt, az énekeseknek a Bond-filmekhez köthető dalokat kellett énekelniük. A szerkesztők logikájáról annyit, hogy Csobot például azért énekelte el a Hanky Panky című Madonna számot (amit a Dick Tracy film inspirált, de még csak annak sem a betétdala, a Bond-filmekhez meg aztán semmi köze), mert Madonna egyszer énekelt Bond-dalt. Tudja követni? Nem baj, ha nem, mert mi sem.

Mindezek után beharangozták a magyar James Bondot, mire megjelent a színpadon Stohl András (mert ugye valahogy vissza kellett őt hozni a reflektorfénybe a sitt után). És ha az ember azt hinné, ennél nincs lentebb, hát kiderült, hogy van, mert a színész dalra is fakadt. Aki pedig a sokkhatás miatt lemaradt volna arról, hogy kik távoztak: a Spirit ment haza, a trió Fehér Zoltánnal szemben maradt alul.