Már az X-faktor 4. élő adása előtt az RTL humoraknájára léphetett az óvatlan néző, ugyanis Istenes Bence úgy csinált, mintha a felkonferálást gyakorolná. A nagyra tátott Ó-betűkön edző műsorvezető közölte: "Kezdhetjük!" – mire kiderült, hogy már vége is a felvételnek. Csak a géptaps hiányzott. Emeli Sandé aztán üdvözölt minket felvételről, ahogy burkoltan Ördög Nóra is. "Ömlik a vitriol", "savanyú a szőlő", "az élet szép" és hasonló közhelyekkel nyitott a műsorvezetőnő ("az RTL kettő" kimaradt), de még nem vallotta be terhességét, pedig azért látszik, hogy egyre nőiesebb az alakja.

Stone az otthoni bableves után nagyot durrantott, már nem úgy, gyenge dala tetszett az összes mentornak, így elmaradt a Malek-Keresztes-szókarate. A Like bárszéken énekelt egyet, Ördög Nórának felállt tőle, mármint a szőr a karján. A zsűrit megosztotta a Rihanna-dal előadása, Gesztinek kifejezetten nem jött be. Szabó Dávid pécsi búzasörrel és balettos testvérével melegített, majd jó nagy zsűrivitát kavart, főleg a dalválasztás miatt ment a nyavalygás.

Lass Bea miatt Keresztes Ildikó majdnem kikaparta Geszti Péter szemét, de összességében megdicsérték néha kisikló produkcióját. Lass Bea eddig nem sírt, csak felvételről. Fehér Zoltán ellen totális mentoroffenzíva indult, Bruno Mars slágere kissé mellément, de Fehér megkérte a dallal újra a felesége kezét (az egyházi ceremónia még nem volt meg nekik). Az énekespalánta valamit megtört, a mentorok innentől a legjobb produkciókba is belekötöttek. A tűrhetően éneklő Oláh Gergőt kritizálta Keresztes, akit kifütyült a közönség ezért.

Zámbó Krisztián egy utolsó utáni utáni utáni lehetőséget adott magának, az élő adás előtt megríkatta Keresztest. Zámbó hozta a szokásos formát, Keresztes és Geszti pedig üvöltve vitázott róla, Malek Miklós közbeszólása megfizethetetlen volt közben: "Ne kiabálj Ildikó, leszakad a fejem!" Csobot Adél 99 lufi között énekelt, és tévétörténetet írt gyanúnk szerint: németül is énekelt pár sort a 99 Luftballonsból, egyes sváb diktátorokhoz hasonlóan pörgetve az R-eket.

Majka, Curtis és BLR swingesen adták elő a Belehalok című megaslágerüket, majd megtudtuk, hogy ki maradhat. Az est égése volt, hogy a végére csak Keresztes három mentoráltja maradt, végül Stone és Lass kényszerült párbajra. A mentorok 2-2 szavazatot adtak rájuk, a nézői voksok alapján pedig Lass Bea ment haza. Stone ezt egy "IGEEEN!!!!"-nel nyugtázta, Lass Bea pedig emelt fővel, könnyek nélkül távozott a show-ból.