Az új James Bond-filmre alapozták volna a tehetségkutató legutóbbi adását, de ez csak érintőleg jött össze. Bakik, ruhaválasztások, nyafogások tarkították az egész X-Faktort, de melyik volt a legkínosabb pillanat?

Ördög Nóra dublőrös villantása

A műsorvezető, vagy a dublőre akrobatikus mozgássorral reagált a feltételezésekre, hogy esetleg gyereket vár, a végén megjegyezve, kijött a formájából. Azt, hogy maga a műsorvezető ment le hídba, illetve cigánykerekezett bugyivillantva, talán sosem fogjuk megtudni, de ezt megoldást ki lehetett volna hagyni. Ha már bevonulás, akkor Keresztes Ildikó, akinek minden nyafogását meg lehet bocsátani azután, ahogy a Skyfallt elénekelte – az ember még azt is elfelejthette, hogy ez egy Adele-dal.

Bond, és Bondnak látszó tárgyak

„Egy legendás ügynök. Tíz dal. A neve Faktor. X-Faktor" – folytatódott a műsor, amelytől azt várhatta volna az egyszeri néző, hogy akkor itt most James Bond filmek betétdalai lesznek elénekelve (feldolgozni sajnos az ilyen jellegű magyar műsorokban nem szokás). De nem, Ördög Nóra megmondta a tutit. „A mai estén énekeseink James Bond-betétdalokat énekelnek, vagy olyan világsztárok slágereit, akik már sikerre vittek egy James Bond-dalt." Egyszóval gyakorlatilag bármit, mondjuk a Madonna-életműből. Csobot Adélnak be is jött a dolog, elénekelte az egyetlen olyan ismertebb dalt az énekesnőtől, ami passzol a saját stílusához.

Zámbond Krisztián

Nem őrültünk meg, Keresztes Ildikó emlegette így mentoráltját, akit Geszti Péter már szívesen kiszórna a versenyből, és mások is úgy vélik, hogy lenne még mit tanulnia. Zámbó a Goldeneye-t énekelte, amire nincs épeszű indok. Borzalmasan kínos előadás volt, libabőrt, égnek álló szőrszálakat eredményezve. Hasonlítsa össze az eredetivel itt.

Csobot Adél nem veszi észre, hogy nincs rajta szoknya

Értjük mi, hogy a versenyzőnek sípályányi lábai vannak, ez már a múltkori lakkruhás fellépésnél is látszott. Csobot viszont akkor is egy tizennyolc éves lány, aki főműsoridőben marhára nem kéne egy szál harisnyakötőben kizavarni egy színpadra, ha nem vagyunk prűdek. A szoknya hiányát megint egy rakás lelógó szőrrel kompenzálták, miközben Csobot riszálva énekelt arról, hogy fenekeljék el. Mondjuk legalább ügyesen inal magassarkúban.

Melyik?

Lass Bea mindenen sír

A fellépésközi kisfilmben Lass azért sírt, mert meglepték a születésnapján. Aztán meg azért sírt, mert Keresztes Ildikón kívül senkinek sem jött be, ahogy énekelt, mindenki túl drámainak tartotta az előadását (leszámítva a mellette ugráló, fehér inges macskajancsit). Lass Ördögnek elmondta, azért sírta el magát, mert az egyik nagy félelme lett megfogva –kiskora óta attól retteg, hogy meg kell nyomnia a féket, mert megijeszti az embereket. „Mert ennek a dalnak az energiája szászázalékosan én vagyok" – tette még hozzá, és kifutott a színpadról.

Stone küzdelme az angol nyelvvel

Kovács Stone László ezúttal angolul énekelt, a You know my name című dalt, ami a Casino Royale című Bond-filmben hangzott el. A refrénnel azonban, amelyben a dal címe is elhangzott, a maradék kiejtése is cserbenhagyta. Érthetetlen, miért nyomasztották ezzel: ő is tudta, hogy nem sikerült jól a fellépése, láthatóan rosszulesett neki. (Ugyanennyire meglepő volt Stohl András énekstílusa is.)