Hazudna magának, aki azt állítja, az e hétvégi X-faktornak nem Zámbó Krisztián sorsa és az X-faktor hitelessége volt a lényege. Ember annyi kritikát még nem kapott, mint a Jimmy-rajongók voksával továbbtolt Zámbó Krisztián, így kulcskérdéssé vált, meddig égeti még magát a műsor. A brit X-factor ezüstérmese, Rebecca Ferguson köszönt nekünk az elején, és megtudtuk, egyéni áriázás mellett duettek is lesznek szombat este. Ennek ellenére a sokadik adásra úgy halt ki a show-ból az izgalom, mint a meteort megpillantó dinoszauruszok.

Stone dalolásáért Londonból repítették haza a fiát, pedig azt a néhány fontot metrózásra is elkölthette volna. Apja ugyanis az Úgy élvezem én a strandon Nagy Feró-féle punkverzióját hörögte el, Geszti Péter szerint unortodox módon. A show-t mindig hozó énekes, Csobot Adél eleve nem apró száját gyakorlásképp parafadugóval (sic!) ékelték ki, hogy jobban artikuláljon. Nagyrészt igen hamisan adta így is elő a Spice Girls Mamáját, bár Ördög Nóra szerint a dugó nagyon jól állt a szájában. Oláh Gergő Nádas Tamás műrepülővel szállt egy kört a verseny előtt, végigordítva a dugóhúzókat. A színpadon ordítás helyett a Piramistól a Szállj fel magasra! című dalt adta elő szokása szerint pazarul, némi gospelkísérettel.

A reklám után a mélyvízbe vetettek minket: a Sokat Támadott Zámbó Krisztián énekelt, akit egy indiai spirituális központban töltöttek fel adás előtt. A mentoroknak nem tetszett a produkció, Geszti kritikáját nem is bírta nagyon Zámbó, Malek Miklós szerint pedig más pályán versenyeznek a többiek. Jött a tökéletes ellenpólus, Antal Tímea, aki táncházzal készült, majd Jessie J-vel zúzott, a mentoroknak nagyon bejött. A versengés Bereczki-hasonmása, Szabó Dávid zárta a sort egy Bryan Adams-dallal. Szabó sokat javult, de nem robbantott nagyot, azt lehetett gondolni, most megússza a párbajt.

A duetteket Antal Timi és Szabó Dávid kezdték a Moves Like Jaggerrel, követte őket a Stone-Zámbó-duó egy Ebony and Ivory magyarítással, a Csobot-Oláh-páros pedig Michael Jackson egy számát adta elő. Keresztes Ildikót alig lehetett az utóbbi produkció után lenyugtatni, ami magasan verte a többit. Baricz Gergő cameója után jött a kegyetlen ítélethirdetés: a nézők sms-esküdtszéke Stone-t és Zámbót ítélte párbajra. Stone hozta a szokásos metálatyát, Zámbót Keresztes sírásra görbült szájjal konferálta fel. Jimmy fia pedig bedobta a jolly jokert, édesapja dalát adta elő (stílszerűen a Még nem veszítheteket).

A mentorok közül Malek, Geszti és Nagy Feró végül Zámbót ejtette ki, az elfojtott könnyektől már fulladozó Keresztestől megvonta a szót a főnökség. Zámbó megköszönte, hogy szeretik és gyűlölik, így mostmár készülhetünk a hátralévő két selejtezőre és az ünnepek előtti gigadöntőre.