Csobot Adél és Oláh Gergő az internetezők kedvence – ez derül ki az RTL Klub honlapjának toplistájáról, vagyis a showtermék és a hang összecsapására lehet számítani az X-Faktor fináléjában. Az énekeseknek viszont nem árt Antal Tímeára is figyelni, hiszen szorosan ott van Oláh háta mögött.

Az rtlklub.hu toplistáján az X-faktoros internetes szavazások eredményeképp pillanatnyilag Csobot Adél áll az első helyen, míg Oláh Gergő a második, Antal Tímea pedig a harmadik. A jelenlegi állás azért is érdekes, mert az első két helyezett nemcsak különböző nemű, hanem teljesen más karakterek is, ráadásul a műsorban Csobot a show-t képviseli, míg Oláh a hangot. Ha az smsezők tábora is a két énekest erősíti, akkor igen érdekes fináléra számíthatunk, hiszen kiderül, hogy a produkció aktív nézői a parádét vagy az énektudást részesítik előnyben egy celebgyártó műsor esetében.

Csobot Adél, a showtermék

A 18 éves énekes nem magától jelentkezett az X-Faktorba, hanem a műsor megfigyelői hívták meg egy kolozsvári tehetségkutató versenyben nyújtott előadása alapján. A szerkesztők belenyúltak a tutiba, hiszen Csobot egyből bepipiskedte magát a nézők emlékezetébe, bár közel annyian utálják is a megnyilvánulásai miatt, mint amennyien szeretik. Ráadásul amennyire erősen kezdett, annyira erősen zuhant is a színvonala, lassan nála is az lesz a helyzet, mint Zámbó Krisztiánnál: az lesz a feltűnő, ha nem énekel hamisan. Csobot ezért a mentoroktól is kapja az ívet rendesen.

"Itt van egy ideális tinisztár. Drágám, kétségtelen, hogy nem az éneklésed miatt szeretünk igazából, de annyira jól csinálod. A Miki jó showt csinált neked, ezt így kell csinálni" – fogalmazott korábban Geszti Péter, míg Malek szerint Csobot olyan természetesen mozog a színpadon, mint még senki. Keresztes szerint egyébként a lányban csak cukifaktor van, x-faktor nincs. A cukiság meg, mint kiderült, semmire sem biztosíték. Sőt.

Ennek ellenére ott a helye a színpadon, hiszen a produkció kezdete óta hangoztatják: eladható embert keresnek, az meg aztán tök mindegy, hogy mitől eladható. Az énekesnő meg a jelek szerint tökéletes áru.

Oláh Gergő, a hang

A roma származású énekesről Malek Miklós mondta meg a tutit: az a probléma, hogy nem tud hibázni. Oláh Gergőről az internetezők se nagyon tudnak többet írni annál, hogy a legjobb énekes a mezőnyben, ellendrukkerei is csak azzal a kérdéssel támadják, hogy vajon az énekes akkor is ilyen nagyot durrant volna, ha nem derül ki, hogy gereblyézéssel keresi a kenyerét.

"Tegnap megetettelek sós mogyoróval, mert tudtam, hogy az rosszat tesz a hangszálaidnak. De látod, hiába tettem. Az egyik legjobb énekes vagy, ha nem a legjobb énekes" – mondta Keresztes Ildikó az egyik produkciója után. Szóval Oláh tud, nagyon is, csak a megbízhatóság és a profizmus egy idő után unalmas lehet a nézőknek.

Antal Tímea, a meglepetés

Ki nyer?

De ne feledkezzünk meg a harmadik versenyzőről, Antal Tímeáról, akin a legjobban lehet látni, hogy akarja ezt az egészet, és hangi adottságaival elég szorosan kullog Oláh után a mezőnyben .

Az szinte biztos, hogy ő is a dobogósok között lesz, és még az is lehet, hogy míg Csobot és Oláh esélyeit latolgatjuk, alamuszi módon megnyeri a műsort.