Ha még lettek volna kifogásai élete fő művével szemben Psy-nak, akkor itt az idő, hogy az óceánba vesse ezeket: a Gangnam Style klipje lett minden idők legnézettebb Youtube-videója – írja a BBC. A klip e poszt megírásakor 814.649.249 megtekintésnél tart. A Wikipedia adatait nézve ha ők államot alkotnának, a világ harmadik legnépesebb országa lennének.

A 21. század mostmár legnagyobb kultvideója a dél-koreai főváros, Szöul burzsujnegyedét figurázza ki. Psy lovaglós tánca világszerte elterjedt, Magyarországon az X-faktort is ezzel reklámozták egy ideig, Psy pedig körbeturnézta vele az amerikai talk-show-kat és a zenei díjátadókat. Psy még az ENSZ-főtitkárt is táncra bírta. Emellett 28 államban vezette eddig a zenei toplistákat a Gangnam Style, és bezsebelte az MTV EMA legjobb videója díját. A legtöbbször (5,4 milliószor) kedvelt Youtube-video Guinness-rekordját is Psy tartja.

A sors iróniája, hogy Justin Bieber Baby című számát nyomta le Psy a Youtube-on, illetve hogy Bieber menedzsere, Scooter Braun twittelt először Amerikában egy linket a Gangnam Style-hoz.