És akkor belibbent a stúdióba a mindig kifogástalanul elegáns Gundel-Takács Gábor és az Oscar-díjnak öltöztetett Novodomszky Éva. Tudták jól, az est tétje nagy: szerint ez lehet A Dalnak az az adása, amikor végre kiderül, mi az Az Eurovíziós Dal! Ugyanis erről ment a vita adások óta, na majd most, reménykedtünk.

"Szeretnénk a United nevében együttérzésünket kifejezni a Republic zenekarnak" – utalt Bódi László állapotára a műsort nyitó United frontembere, Pély Barna az előadásuk után. Ezzel  meg is magyarázta, miért vannak mind a négyen halacskás-republicos pólóban. A pontszámuk elég magas is lett, ez aztán az Eurovíziós Dal! Palcsó Tamás tinglitanglijával szállt tovább a bulirakéta. Meg is tudtuk utólag, Csiszár Jenőt zavarja a táncban a zene és a ritmus, Palcsó pedig nem Eurovízió-kompatibilis. Mohamed Fatima jött, aki rossz szokása szerint "kézifékkel" énekelt (via Csiszár Jenő). Baricz Gergő akusztikus koncertet rögtönzött nagyzenekarral, de épp emiatt akadékoskodott a zsűri, nem feltétlen tartották Malmöbe valónak a produktumot.

Janicsák Veca belengetett egy sírást továbbjutás esetére. Tekerőlantos-üstdobos produkciója Rúzsa Magdi szerint "monumentális" lett, de pontszámokban nem vert oda a zsűri, így a könnyek is elmaradtak. A hipstercuccos Bye Alex szívhez szóló száma hatalmas poént oldott ki Csiszárból ("Welcome Alex"), Rakonczay Viktor fonákmód az Eu-faktort hiányolta a dalból. A Voice üdvöskéi, Pál Dénes és Agárdi Szilvia folytatták, és a sírással küzdő zsűritagok mindegyike lehúzta a gyenge produkciót. Radics Gigi 50-ből 47 pontot kapott legutóbb, most is nagy ováció fogadta, de csak szerény 42 pontot kapart össze. Az énekesgyár kapuját a padon áriázó Vastag Tamás zárta be a Dal-stáb által csak "Oroszlánkirály-betétdalnak" becézett számával.

Vastag annyira elkápráztatott mindenkit, hogy egyből az első helyre repítették, és mivel az övé volt az utolsó dal, ez fix továbbjutást eredményezett. A második helyen United-Radics holtverseny alakult ki, közülük a Rákay Philip képviselte zsűri a 16 éves énekesnőt lőtte tovább. A lihegő nevű helyiségben kiderült, hogy égi jel van Radics és Vastag kézfején, ugyanazon a ponton égették meg magukat anno. Jött két előre felvett bónuszdal Judytól és a Prison Bandtől, illetve az énekkarral megtámogatott Takács Nikolastól. A zsűri kortesbeszédei után a közönség tovább juttatta a sapkában sem izzadó Bye Alexet és az Agárdi-Pál-duót. Mellettük a szombati középdöntőből Keresztes Ildikó, Cserpes Laura, Kállay-Saunders András és Rácz Gergő lépett tovább. Ezzel kialakult a jövő szombati döntő mezőnye is, de változatlanul rejtély maradt, mi az Eurovíziós Dal? Na, majd egy hét múlva kiderül.