Az egyre népszerűbb Éjjel-Nappal Budapest című álreality az RTL Klubon a csütörtök esti adásában nagy valószínűséggel magyar tévétörténelmet írt. A 12-es karikával futó sorozatban ugyanis nagyon figyelnek a párkapcsolatok társadalmilag kiegyensúlyozott ábrázolására, így a csütörtöki adásban összejött a magyar napi sorozatok, de lehet, hogy az összes magyar sorozat első leszbikus párja. Meleg párt már láthattunk a Barátok köztben, de leszbikusok eddig nem voltak képernyőn. Néhány epizódnyi huzavona, és egy elcsattant csók után viszont összejött a fekete hajú Dia és a vörös hajú Regi, igaz, a korhatáros besorolás miatt a kamerának csak egy rövid csókolózás jutott, aztán jött a vágás, ami után már az ágyban pihegő párt láthattuk. A szereplők további részletezésébe nem mennénk bele, aki követi a sorozatot, tudja, miről van szó, aki meg nem, azt valószínűleg úgysem érdekli, hogy dramaturgiailag miért lesz fontos ez a kapcsolat.

A leszbikusság örömteli ábrázolása mellett viszont egy kínos dolog is történt a sorozatban a héten. Méghozzá az, hogy a szerepe szerint 28 éves Marci lefeküdt a főbérlője 17 éves Hanna nevű lányával. Ami ugyan jogilag teljesen tiszta dolog, nem büntetendő, viszont erkölcsileg elég megkérdőjelezhető. Korábban már kifejtettük Mary-Kate Olsen apakomplexusa apropóján, hogy azzal a nemzetözi ökölszabállyal értünk egyet a párkapcsolati korkülönbségeket illetően, ami szerint a nő legalább annyi idős legyen, mint a férfi életkorának a fele +7. Ez az úgynevezett N/2+7 szabály. Az Éjjel Nappal Budapest esetében a 28 éves Marcinak minimum egy 21 éves lánnyal kellett volna összejönnie, hogy mindenféle erkölcsi, társadalmi és kínossági normáknak megfeleljen.

Egyébként, ha érdekli a sorozat, viszont nem szeretné nézni, akkor ajánljuk ezt a csodálatos blogot, minden fontos részletet megtalál. Korábbról egy leszbikus-ábrázolásról tudunk magyar sorozatban, ez az HBO-n futó Társas játékban volt a közelmúltban.