Dióhéjban ez történt a vasárnapi X-Faktor döntésben: Csordás Ákos kiesett. Történelmet ír az RTL Klub, először fog nő vagy csapat nyerni tehetségkutatót a csatornán. A párbajgyőztes Krasznai Tünde (részben pornós) élettapasztalatát pedig sajátjának érezte Tóth Gabi.

Bővebben kifejtve, számozva a főbb attrakciókat:

1. A mélyen dekoltált, hosszúlábúnak hagyott Lilu konferálása után kiderült, Tóth Gabit is mélyen dekoltálták. Szikora Róbert kifejtette, egy csoki áráért lehet a ByTheWayre szavazni, csokit meg nem éri meg venni, amire Tóth hatalmas hahotát vágott ki. Lilu közben sokszor elmondta, nagy a tét, ez az utolsó klasszikus kiesős döntő, a többiek már a Grande Finaléban bizonyíthatnak egy hét múlva.

2. Avicii Wake Me Up-ját énekelte el a hét döntős (a ByTheWay ugye négyfős). Szerencsére a dühítő gépzenét kihagyták az alapból!

3. Miközben felfedeztük, hogy adásról adásra egyre több sikítozó tinilányt hoznak be a stúdióba, fellépett a magyar rockzene csúcsa, a Hooligans.

4. Eldőlt, kik párbajoznak: a nézők antipátiája Csordás Ákost és Krasznai Tündét sújtotta.

5. Csordás Ákos kezdte az éneklést, Tóth Gabi könnyekkel küszködve konferálta fel. "Nézz az ég felé!" – énekelte Horváth Charlie klasszikusát, bár karcos hang és dupla whiskey nélkül. Tóth zokogása közepette adta elő a nem túl hangszál-megerőltető partihimnuszt. Geszti Péter elég kínosan mentortársai korábbi Krasznai-értékeléseit (csak pozitívakat) olvasva jelentette be mentoráltja érkezését. Krasznai jobban megerőltette a torkát a Rolling Stones Wild Horsesával, mérföldekkel jobb előadás volt Csordásénál.

6. Az első két mentor értékelése nem volt meglepő, Geszti Krasznaira, Tóth Csordásra voksolt. "Hihetetlen, milyen élettapasztalat van benned" – jellemezte Tóth a hozzá emiatt hasonlító Krasznait eközben. Szikora hosszas és zavaros értékelés után Csordást küldte haza (kb. mert jobban mozog a műfajok között). Alföldi Róbert kezében volt így a döntés: a "nagy élmény" győzött a "nagy ígéret" helyett, Csordásra voksolt, 2:2-re alakult az állás, jött a nézői boríték, Csordás pakolhatott.