A GQ magazin hosszú interjút készített a mostanában fényen és folyadékokon élő Valeria Lukjanovával (nekünk korábban megvolt!), amely meglehetősen vicces, de ugyanannyira hosszú is lett. Hogy önnek ne kelljen, mi elolvastuk, és kiszedtük belőle a legérdekesebb gondolatmeneteket.

1. Hogy miért festeti rózsaszín-levendulaszín-türkiz pöttyösre a körmét? „Ez egy fraktálminta a huszonegyedik dimenzióból. Egy álmomban láttam meg.”

2. A riporter és Lukjanova arról beszélgetnek, milyen sokat változott a szépségideál. Erre Lukjanova: „Ez a fajok keveredése miatt van. [...] Például egy orosz elvesz egy öményt. [...] Lesz egy gyerekük, egy cuki kislány, de az orra az apjáé. Elmegy és lecsapatja a végét, és ez rendben is van. A nemzetiségek keverednek már, amiből egyenesen következik a degeneráció, és ez régen nem így volt. Emlékszel, hogy plasztika nélkül is milyen sok szép nő volt az 1950-es, '60-as években? És most a degeneráció miatt ez van. Én magam a nordikus megjelenést szeretem . Fehér a bőröm; északi típus vagyok – talán egy kicsit keleti-balti, de inkább északi." Na, ezért mondta rá azt a cikk szerzője, hogy egy rasszista űrlény. (A gondolatmenetet átszövő eugenikáról itt tudhat meg többet.)

3. Szép fiatal lányként nyomasztotta a férfiak érdeklődése, ezért azt mondta az őt leszólító férfiaknak (elmélyített hangon), hogy nagyon örül, amiért átműttette magát. Mármint nővé.

4.  A családalapításról, gyerekvállalásról: „Számomra elfogadhatatlan. Már a gyerekvállalás gondolata is visszatetszést kelt bennem. Inkább kínozzanak halálra, mert nincsen rosszabb a családos életvitelnél. [...] Feminizmus-ellenes vagyok. De miért vállalnék gyereket? Hogy legyen, aki egy pohár vizet tölt a halálos ágyamon?

5. „A következő lépés, hogy teljesen elvágjak minden szálat, ami Ukrajnához köt, mert itt csak a szar jut nekem. Miért pazaroljam magam erre?”.