Valeria Lukjanova nem tervez, de ha jön a világvége, kíváncsian várja. Az odesszai modell és spirituális előadó a Velvetnek adott interjút, elmondása szerint az egész családja gyönyörű, így nem csoda, ha ő is az.

Valeria Lukjanova az orosz internet legnépszerűbb nője volt egészen addig, amíg az angol nyelvű világ fel nem figyelt rá. Azóta fotózták a V magazinnak, meghódította az angol nyelvű internetet is, kritikusai szerint viszont úgy, ahogy van, photoshopnak köszönheti a megjelenését.

Lukjanova azonban rövidre zárja ezt a kérdést. „Megjelenésem a természet ajándéka. A szüleim és a nagyszüleim is gyönyörűek. A génjeimmel örökölt szépségem mellett természetesen egészséges életet élek és sokat tornázom. Ami a photoshopot illeti, a YouTube-csatornámon bárki meggyőződhet róla, hogy igazi vagyok" – mondta el a Velvetnek a többek közt modellként dolgozó lány, aki azokat a felkéréseket vállalja el, amelyeket elég érdekesnek taláIja. Bár nem tudni pontosan, hogy miből él, nagyon sokat utazik, és rengeteget fotózzák. Téved azonban, aki azt hinné, üresfejű nőcske, aki feszt csak feneket formál.

„Megjelenésem csupán belső lényegem kivetülése, karakterem felületi reflexiója. Nem én hozom létre. Bár nagyon hízelgő, amikor mások ezt feltételezik rólam [mármint, hogy photoshoppal alakítja át a képeit, hogy így nézzen ki], de a megjelenés még önmagában nem elég a boldogsághoz – ahhoz beltartalom kell, és persze energiaráfordítás."

Nem csak szép

A modellkedés csak egy dolog: mint honlapjáról is kiderül, számos művészeti ágban, például éneklésben is tevékeny. „Mindegyik területet nagyon érdekesnek találom – egyszerre töltenek el örömmel, és ihletnek meg. A zenei önkifejezés nagyon fontos számomra! De a tanítás is. Óráimon az ember spirituális felemelkedésével foglalkozunk, illetve lehetőségeink kiteljesítésével – mind kreativitás, mint spiritualitás szempontjából."

A csoportos foglalkozások célja egy irányba mutat – ezt üzeni nekünk magyaroknak is, bár még nem járt nálunk, de szívesen tartana előadásokat. „A cél a szeretet. Szeretni minden élőlényt, véget vetni a háborúknak, hogy beköszönthessen a béke, és természetesen szeretni egymást, minden embert, nemcsak önmagunkat és a családot. A magyarok is fedezzék fel önmagukat, fejlesszék személyiségüket – de ne csak megjelenésüket, hanem valódi karakterüket, életszemléletüket, véleményüket az egyes dolgokról. Legyen meg bennük a spiritualitás magva."

Világvége? Oké!

Jövőbeli tervei korántsem ilyen határozottak, de ez látásmódjából fakad, nem érdektelenségből. „Nem tervezek, úszom a kreativitás árjával, és nem gondolok a jövőre. Sem jövő, sem múlt sincs: a most van. Állandóan az itt-és-mostban élek, így pedig az ember nem fantáziál arról, mit hoz a jövő, és nem foglalkozik a múlttal. Az csak idő-és energiapazarlás." És bár sokan az apokalipszistől rettegnek, mert egyesek szerint 2012-ben most már tényleg vége lesz a világnak, Lukjanova elég lazán veszi a dolgot. „Nem hiszem, hogy ez dátumhoz kötődne, és tudom, hogy minden megjósolhatatlan. Ha tényleg így lesz, alig várom."