Eleve nehéz (=lehetetlen) dolog nem tetsző képeket eltüntetni az internetről, Jennifer Lawrence kiszivárgott meztelenfotói ügyében viszont egészen váratlanok a fejlemények: a TMZ írja, hogy a színésznő ügyvédje hivatalosan megkeresett egy pornóoldalt, hogy azonnal szedjék le a fotókat, mert Lawrence-nek szerzői jogi követelései vannak. A pornóoldal képviselője viszont azt válaszolta, hogy a fotók nagyrészt nem szelfik, tehát nem a színésznőé a szerzői jog, hanem azé, aki csinálta a fotókat. Úgyhogy most bizonyítékot kérnek: vagy Lawrence szerzői mivoltára, vagy a szerző kilétére.

A Buzzfeeden eközben azt olvastuk, hogy Eva Longoriának is vannak bajai az Apple-lel, meg az adatkezelési gyakorlatukkal. Az emailcíméhez ugyanis egy Apple-dolgozó hozzájutott, és azt írta neki: „készítettem egy ruhát, és szeretném neked elküldeni. Az Apple-boltban dolgozom, San Antonióban [...] A profilodból lestem ki a telefonszámod, csak fel akartalak hívni, hogy beköszönjek, nagy rajongód vagyok”.

Az Apple ezt nem kommentálta, azt viszont már közölték, hogy több mint negyven órás vizsgálat után arra jutottak, több celeb fiókját feltörték célzott támadásokkal, ahogy ez az interneten megy. De nem az ő hibájuk, és pláne nem az iCloudé, vagy a Find My Phone-é, ahogy eddig sejtették.

Kommentelne? Itt lehet.

Kövessen minket a Facebookon is!