Zarko Sesum, az MKB Veszprém szerb kézilabdázójának szülei azonnal Magyarországra utaztak, mikor értesültek fiuk sebesüléséről. A szerb Blic című lap egy palánkai (Backa Palanka) rokont is megszólaltatott, aki már beszélt telefonon Mila és Steva Sesummal. Elmondásuk szerint fiuk a körülményekhez képest jól van, állapota nem olyan súlyos, mint az első hírek alapján tűnt. Arról, hogy Steva Sesum - amint az a román sajtóban megjelent - több száz fős bosszúállásra toborzott csapattal ment volna Magyarországra, a szerb lapok nem tudnak.
A szerb külügyminiszter teljes képtelenségnek tartja, hogy paramilitáris egységek jönnének Magyarországra; ennek veszélyéről még nem is hallott. Vuk Jeremic hangsúlyozta, Szerbiában nincsenek paramilitáris erők, és nem is lesznek ilyenek.

Időközben Grazba szállították a veszprémi kézilabdázók elleni, gyilkossággal végződött késelés két magyar gyanúsítottját, akit a múlt éjszaka vettek őrizetbe az osztrák rendőrök, és az igazságügyi szervek járnak el a kiadatásuk ügyében.
Vasárnap este, az A2-es déli autópályán, Bad Blumau közelében felfigyeltek arra az Olaszország felé haladó gépkocsira, amelynek a típusa és a rendszáma a magyar rendőrség által megadott információk között szerepelt. A volán mögött egy nő ült, mellette az a férfi, akiről később kiderült, hogy azonos az egyik körözött személlyel (a veszprémi rendőrség éjszakai tájékoztatója szerint a 31 éves Raffael Sándorról van szó). Egy harmadik személy is tartózkodott a járműben, aki ellen szintén elfogatóparancs volt érvényben. A nőről úgy tudják, hogy a mellette utazó férfi (Raffael Sándor) barátnője, és a stájerországi illetékes közlése szerint gyanúsítottként ő is őrizetben van. Elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást.

Az MKB Veszprém kézilabdacsapata, nem kér halasztást, értesült a Független Hírügynökség. "A csapat tagjainak egyöntetűen az a véleménye, hogy ne kérjünk halasztást és a spanyol Ademar León elleni BL mérkőzésünket az eredetileg kitűzött vasárnapi időpontban játsszuk le" - mondta a foglalkozás után Mocsai Lajos, a veszprémiek vezetőedzője. "A játékosok úgy gondolják, hogy a fájdalom és az együttérzés még jobban összekovácsolta az együttest, és ez erőt adhat számukra, akaratukat megtízszerezheti" - indokolta a döntést a tréner. "Kitartásuk és bátorságuk előtt tisztelegnem kell" - tette hozzá Mocsai Lajos.

Marian Cosma román válogatott kézilabdázót, az MKB Veszprém játékosát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes sérüléseket szerzett. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett.