A több napja tartó feltárások alapján feltételezhető, hogy korábban sírkert volt azon az ingatlanon, ahol négy családtagját ölte meg H. Csanád Jutas - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. Németh-Kész Mónika szerint a kulcsi emberölés kapcsán a telken megtartott kihallgatáskor a Fejér megyei nyomozók a ház mögött egy árokban csontokra bukkantak. Az első orvosszakértői vélemény szerint több évtizedes emberi csontokat találtak. A további csontok felkutatása érdekében a rendőrség földmunkagépeket alkalmazott.

A százados hozzátette, hogy a több napja tartó feltárások alatt több tucat emberi csontvázat, illetve csontvázdarabot találtak. Elhelyezkedésük alapján feltételezhető, hogy ott régen egy sírkert lehetett. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, illetve olyan megalapozott információ sem jutott a rendőrség birtokába, amely bűncselekményekre utalna. Az ingatlan feltárását folytatják, az ügyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Korábban több verzió is napvilágot látott a csontokról: II. világháborús katonák maradványainak mondták őket, egy helytörténész a Velvetnek 1919-ben kivégzett rablók holttesteiről beszélt, de a Bors még délszláv menekültek maradványait is emlegette.

A kulcsi négyes gyilkosságra április 6-án derült fény. A gyanúsított 23 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a településen. Kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. Az ügyvédje szerint alapvetően normálisan viselkedő H. Csanád Jutast április 8-án a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. Áldozatait szerdán helyezték örök nyugalomra a kulcsi temetőben.