"Döbbenten állok a történtek előtt még így a tragédia után két nappal is. A mai nap a tragédia még élő áldozata, Éva sem bírta tovább, szeretteit hátra hagyva, ő is meghalt" – olvasható Karácsond község honlapjának nyitóoldalán Földi Csaba polgármester rövid nekrológja. A falu vezetője arról a négy falubeliről emlékezik meg, akik kedd hajnalban vesztették életüket az M3-as autópályán, Bag közelében. Autójukat hátulról öklelte fel egy – azóta előzetes letartóztatásba helyezett – szlovák nő által vezetett BMW terepjáró.

"Aznap, mikor mindez megtörtént én Budapest felé tartottam hivatalos ügyben, és már csak a hatalmas, közel 20 km-es dugóval és útlezárással szembesültem 8 óra tájt. Ekkor még álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ez a szörnyű baleset közeli ismerősökkel, Karácsondiakkal történt" – olvasható még a gyásziratban (a torlódás a karambol miatt alakult ki).

A Velvet megkereste a falu polgármesteri hivatalát, ahol elmondták, az áldozatok családja még nem tűzte ki a temetés időpontját, arról csak annyit tudni, hogy valamikor a jövő héten tartják.

A baleset ittas állapotban történt okozásával gyanúsított Eva Rezesová-Varholíková a Híradó.hu szerint már Kassán nem volt józan. Ilyen állapotban állított be volt férjéhez, Erik Fischerhez. Vele szóváltásba keveredett, majd beült a kocsiba, beletolatott Fischer szomszédjának kerítésébe, és elindult Magyarországra.