FRISS:

A rendőrség sajtótájékoztatóján Piros Attila dandártábornok könnyeivel küszködve tájékoztatta a sajtót arról, hogy igazak a hírek, melyek szerint a négy napja eltűnt 11 éves Szita Bence holttestét találták meg egy Kaposvár közeli erdőben. A Somogy megyei rendőrség vezetője elmondta, hogy az elkövetők a gyilkosságot előre eltervezték, a gyermek holtteste mellett megtalálták az ehhez használt eszközöket, így egy ásót és egy kést is. Piros Attila azt is elmondta, hogy a nevelőanya története a kisfiú eltűnésének körülményeiről, így az állítólagosan ellopott kocsiról nem bizonyultak igaznak. Az elmúlt napokban félszáz rendőr dolgozott az ügyön, számukra már a 48. órában kiderült, hogy sajnos valószínűleg a gyermek testét kell keresniük, ebben a BRFK is a helyi rendőrök segítségére sietett. Végül egy Kaposvár környéki erdőben találták meg a gyerek sírját szombat reggel, ahol vérnyomokat, szövetmaradványokat is találtak. A boncolás folyamatban van, de a helyszíni szemle alapján elmondható, hogy a gyereket brutálisan gyilkolták meg. A rendőrség őrizetbe vett egy kaposvári nőt és két kaposvári hajléktalant, egyelőre részleges beismerő vallomásokat tettek. Az indítékot még vizsgálja a rendőrség, de azt a dandártábornok megerősítette, hogy az idézőjelbe tett családon belül is része volt valakinek a gyilkosságban.

A sajtótájékoztató hangulatából is érezhető volt, hogy az egész várost megrázta a bűncselekmény, míg Piros Attila beszélt, zokogva vonult ki valaki a teremből.

A Hír TV riporterének kérdésére Piros Attila elmondta, a kisfiú nevelőanyja és a két másik gyanúsított kaposvári hajléktalan között szándékos volt a kapcsolatfelvétel, de azt, hogy a kapcsolatfelvétel mögött mi állhatott, nem árulta el a rendőrkapitány a nyomozás érdekében. Az is kiderült, hogy Szita Bence már nem élt, amikor október 29-én eltűnését bejelentették. A kisfiút már este 8 és 10 között meggyilkolhatták Sántos térségében egy erdőben, itt elásták, de aztán továbbszállították egy másik autóval  Toponár térségébe. A rendőrség munkáját segítette egy vadász is, akinek feltűnt, hogy késő este érkezik az erdőbe egy autó, és fel is írta a rendszámát, így sikerült szűkíteni az elkövetők körét.

Ahogy azt korábban megírtuk, a gyereket tegnap több száz önkéntes kereste, a közeli Deseda-tavat búvárokkal fésülték át.Népszabadság megszólaltatta a nevelőapát, Gyöngyi Sándort, aki vázolta a nap történéseit. A kisfiú Gyöngyivel töltötte a napot Mernyén, onnan indult nevelőapja barátnőjéhez látogatóba, Kaposvárra. A lapnak nyilatkozó Gyöngyi szerint valami kegyetlen történt a kisfiúval. "Pár nap múlva minden kiderül. Azt hiszem, én már tudom. De többet tényleg ne kérdezzen!" - válaszolta arra a kérdésre, hogy mi történhetett.