Egy, a Kaposvári Újságnak elküldött chatbeszélgetés alapján azt írja a somogyi lap, hogy a múlt héten holtan talált Szita Bencét élve temették el gyilkosai. Állítólag a mája állapotából következtettek erre a boncolását végző orvosok. Az újság azt írja, a családtagok is megerősítették az információt, de a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem.

Annak hitelességét azonban egyelőre semmi sem támasztja alá. A Velvet a hírrel felhívta mindhárom gyanúsított ügyvédjét. Berlik Zoltán, P. Erika ügyvédje nem tudott az információról, de feltette a kérdést: "Ki az az orvos, aki ilyen információkat kiad?" Szerinte még a rendőrséghez sem jutott el a boncolás jegyzőkönyve, az ügyvédekhez végképp nem, így korai erről beszélni. Berlik hozzátette, a kihallgatás során nem merült fel ez a körülmény. Picz Péter, K. József ügyvédje nem akart nyilatkozni, Tóth Balázs, B. József védője pedig sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a hírt, ami ha igaz, szerinte módosíthatja a büntetést is.

Gyöngyi Sándor, Szita Bence gyámja is tőlünk szerzett tudomást a hírről. "Én sok minden tudok valóban, de mégis nagyon keveset" – reagált rá, hozzátéve, ezt nem tudja megerősíteni. Szerinte túl sok a találgatás az ügyben, de Piros Attila somogyi rendőrfőkapitány szavai igazak, hogy semmilyen 18-as karika nem lenne elég a körülmények nyilvános közléséhez. "A részletek olyan borzalmasak, hogy ember legyen a talpán az a bíró vagy ügyész, aki majd felolvassa".

A fiú gyámjának barátnője és két hajléktalan végzett Szita Bencével október 29-én Kaposvár szélén. A különös kegyetlenséggel megölt fiú temetése szombaton lesz a város Keleti temetőjében.