"Nem egy oknyomozó filmen dolgozunk, a puszta tényeket szeretnénk bemutatni. Azt próbáljuk majd körbejárni, hogy hogyan történhetett ez meg Magyarországon" – magyarázta a Blikknek Kálomista Gábor producer Szita Bence kaposvári meggyilkolásának történetéről. Kálomista tervei szerint több száz interjúval támasztanák alá azt az alapvetést, miszerint "a bíróságok által meghozott ítéletek nem elég elrettentők".

A kisfiú családja még nem döntött, hozzájárul-e a filmhez. "A család nélkül nem dönthettem, ezért gondolkodási időt kértem" – mondta a lapnak Szita János, a megölt fiú nagybátyja. Szita Bence édesanyja és nagyanyja szerinte beleegyezett az ötletbe. A kisfiút a gyanú szerint október 30-án ölte meg a fiú nevelőapjának partnere és két hajléktalan Kaposvár mellett. A múlt héten visszavitték az egyik gyanúsítottat, P. Erikát a gyilkosság helyszínére a Bors szerint. P. Erika abba is beleegyezett, hogy szembesítsék a másik két gyanúsítottal, K. Józseffel és B. Józseffel.

Kálomista Gábor

A 49 éves producer az 1996-os alapítású produkciós cégét, a Megafilmet vezeti, de ő a Magyar Produceri Szövetség elnöke is. A kezei közül olyan filmklasszikusok kerültek ki, mint a Zimmer Feri mindkét része, a 6:3, avagy játsdz újra Tutti!, a Valami Amerika, a Csak szex és más semmi, a Tibor vagyok, de hódítani akarok, illetve a Marian COzma kézilabdázó megöléséről készült dokumentumfilm, a Szíven szúrt ország.
(Forrás: Wikipedia)