Átlagon felüli intelligenciával (126-os IQ-val) rendelkezik a Szita Bence gyilkosainak felbujtásával vádolt P. Erika - írja a Bors a nő kirendelt ügyvédjével való interjúban. Berlik Zoltán a lapnak elmondta, ügyfele tiszta tudatú, sem tudathasadása, sem személyiségzavara nincs. Az asszonyt három szakértő is vizsgálta és mindannyian arra a jutottak, hogy tisztában volt tettének súlyával a gyilkosság ideje alatt is. Az ügyvéd szerint viszont kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy P. Erika is bántalmazta a gyereket.

Múlt hét csütörtökön az asszonynak megmutatták a gyerek holttestéről készült képeket, Berlik szerint pedig a nő elfordította a fejét, nem akarta megnézni a fotókat. A hírek szerint sírt, amikor felolvasták, milyen sérüléseket találtak a gyereken. "A reakcióiból úgy tűnt, hogy nem tudta, pontosan hogyan végeztek a gyerekkel. Nekem az a személyes véleményem, soha nem fog kiderülni, hogy azok, akiknek a gyanú szerint közük van a kisfiú halálához, konkrétan milyen indítékok alapján tették, amit tettek. Pontosan mit reméltek a gyerek megölésétől. Az egész ügy legfontosabb üzenete az, hogy nem érdemes bűnözni, mert itt az élő példa, pillanatok alatt elkapják az embert" - mondta az ügyvéd.

P. Erika látogatását jelenleg is tiltják, a nő levelet sem küldhet a családjának. Ügyvédje szerint nem könnyebbült meg a beismerő vallomástól, össze van törve.