Szinte semmiben sem tudott megegyezni a Szita Bence megölésével gyanúsított P. Erika és K. József rendőrségi meghallgatásukon – értesült a Blikk. "Még azzal kapcsolatban is ellentétek feszülnek, hogy ki kinek az autójában ült a gyilkosság napján, nem beszélve a lényeges kérdésekről, így még az sem tisztázódott, hogy kinek mi volt a szerepe" – mondta a lapnak P. Erika védőügyvédje, Berlik Zoltán. A nő - a kisfiú nevelőapjának volt élettársa – állítja, ő csak a kitervelésben vett részt.

K. József, az elkövetéssel gyanúsított egyik hajléktalan (a másikuk B. József) azonban azt állította korábban, halálos fenyegetés hatására vett részt a brutális emberölésben. Azonban tevőleges szerepe nem volt a kisfiú halálában, ő csak a sírt ásta meg a Sántos melletti erdőben. A fiú eltemetésében sem vett részt, és vallomása szerint vissza is akart menni az erdőbe Szita sírját megkeresni, de nem talált oda. K. József a fiú második sírjának kiásásában és újratemetésében már nem vett részt – vallotta.

Szita Bence eltűnéséről október 30-án érkezett hír, P. Erika jelentette be, hogy a kaposvári Tesco parkolójából tűnt el. Napokkal később, hosszas kutatás után leltek rá a holttestére Sántos mellett, és hamar őrizetbe is vették a három gyanúsítottat, akiket azóta előzetes letartóztatásba is helyeztek.