Vádat emeltek a Dubaj-ügyként elhíresült régóta előzetes letartóztatásban ülő három ember ellen, akiket azzal vádolnak, hogy 18-25 éves lányokat közvetítettek külföldre - írja a police.hu. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája által lefolytatott nyomozás során kiderült, hogy 2009 óta szervezett K. Zoltán és P. Szilvia lányokat főleg az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, Seychelle szigetekre, valamint több európai országba, hogy ott a megrendelők részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak. Emellett belföldre is közvetítettek lányokat.

A megtévesztett modelleket azzal hitegették, hogy ismert férfimagazinokba fotózzák majd őket, ha elvállalják a prostitúciós munkát. A kerítőknek az Egyesült Arab Emírségekben Sz.Vivien koordinálta, ő szervezte meg a vízumokat, és hogy ki, mikor utazik ki. Sz. Vivien ügyvédje, Gerencsér András korábban a Velvetnek azt nyilatkozta, hogy ügyfele csak hoszteszmunkára keresett lányokat, és semmit nem tudott a szexuális szolgáltatásokról.

Az ügyfelek fényképekről választhatták ki a lányokat, akik napi 500 dollárt vagy 500 eurót kaptak, de ebből a szervezők 20 százalékos jutalékot kértek. A szexuális szolgáltatás 1000 dollárt jelentett pluszban a lányoknak.