Előzetesben marad a Dubaj-ügy gyanúsítottja, Sz. Vivien

2011.07.26. 18:52
A bíróság meghosszabbította a Dubaj-ügy egyik gyanúsítottjának, Sz. Viviennek az előzetes letartóztatását. A nőt közben ismét kihallgatták a nyomozók, akik kedvesek voltak, és még neveket se nagyon kérdeztek tőle. Közben kiderült: egy üzleti kör áll az állítólagos hoszteszek megrendelése mögött, akik a Seychelle-szigetekről Marokkóig a világ több pontján is dolgoztak.

Változatlanul előzetes letartóztatásban van az üzletszerűen elkövetett kerítéssel gyanúsított Sz. Vivien, aki a sajtó által "dubajozásnak" elnevezett ügyben került a középpontba. Gerencsér András, a gyanúsított ügyvédje elmondta a Velvetnek kedden, hogy Sz. Vivien a múlt hét végén kézhez kapta az ügyészség indítványát az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A védő szerint ő nem kapta meg az iratot. Mivel Sz. Vivient szombaton kellett volna kiengedni, de még mindig rács mögött van, Gerencsér szerint a hatóságok az előzetes megnyújtása mellett döntöttek. Az ügyvéd információját a Velvetnek a Nemzeti Nyomozó iroda is megerősítette.

Válasszon méltóságod!

Mint korábban megírtuk, a harminc év alatti nőt – két feltételezett tettestársához, K. Zoltánhoz és P. Szilviához hasonlóan – június 23-án vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Mindhárom gyanúsítottat üzletszerűen elkövetett kerítéssel vádolják. A gyanú szerint 2009-től kezdve rendszeresen közvetítettek hazai szépségversenyzőket és modelleket afrikai, ázsiai és távol-keleti országokba szexmunkára.

000 DV695759

A nyomozóhatóság szerint közel-keleti méltóságok portfóliókból választhatták ki a lányokat, és rendelhettek prostituáltakat. Sz. Vivien ügyvédje szerint egy párkapcsolat révén került ki Dubajba, és 2009 óta közvetített ki lányokat hoszteszmunkákra. "Arról, hogy ezek a lányok bárkinek szexuális szolgáltatást nyújtottak volna pénzért, nem tud, így erről nem is tudott nyilatkozni a nyomozóhatóságnak. Az ő szervezésében ilyen jellegű munkára soha nem került sor" – idézte védence szavait az ügyvéd korábban. A munkáért állítólag 1000-1600 dollárt fizettek (kb. 183 ezer-292 ezer forint) a lányoknak, a fizetség húsz százalékát a szervezők kapták meg.

A festői Seychelle atolljain is dolgoztak

Gerencsér András a Velvetnek elmondta, hogy tudomása szerint Dubaj mellett többek között egy másik emírségbe, Abu Dzabiba, illetve a Seychelle-szigetekre, Londonba és Marokkóba is közvetítettek ki hoszteszeket a gyanúsítottak. Azonban szerinte a sajtóhírekkel ellentétben "az egész hoszteszmunka egy megrendelői körhöz csatolható", mindig ugyanaz az üzleti kör rendelt tőlük hoszteszeket a világ különböző tájaira.

000 Par2938810

A nyomozás jelenlegi állásáról az ügyvéd annyit tudott mondani, hogy Sz. Vivient a múlt hét közepén újból kihallgatták a nyomozók, akik szerinte kifejezetten korrekten bántak védencével. Újra megkérdezték a nőt, "hogyan került ki Dubajba, mit jelentett ez a hoszteszmunka" – mondta Gerencsér. Elmondása alapján a nyomozók ezúttal nem kérdeztek rá nevekre a több órásra nyúlt kihallgatáson, csak arra, hogyan ismerkedett meg a másik gyanúsítottal, P. Szilviával. Gerencsér hozzátette, az ügyben említett olyan celebekről, mint Iszak Eszter vagy Rácz "VV Gigi" Ildikó, nem kérdezték védencét.

Nincs szó bűnszervezetről

Gerencsér András szerint a nyomozás feltehetően októberig zajlik majd – ha meg nem hosszabbítják. A védő fontosnak tartotta még megjegyezni, hogy Sz. Vivient nem gyanúsítják bűnszervezetben elkövetett cselekményekkel. Azonban ha a nőt elítélik, így is akár öt év börtönbüntetést is kaphat üzletszerűen elkövetett kerítésért.