Tavaly szeptember elején a Francia-Alpokban egy családot találtak holtan, illetve súlyos sérülésekkel egy autóban, és hónapokig bizonytalan volt az indíték és a gyilkosság. A Local.fr szerint azonban a brit hatóságok hétfőn letartóztatták a megölt brit-iraki családfő testvérét. Az 54 éves Zaid al-Hillit Surreyben fogták el, közel bátyjáék egykori otthonához.

Az 50 éves Saad al-Hillit, 47 éves feleségét, Iqbalt és anyósát, Suhaila al-Allafot egy alpesi út mentén parkoló autóban találták holtan a rendőrök tavaly szeptember 5-én. Nem messze innen egy helyi francia kerékpárost, Sylvain Mollier-t is holtan találták. Egyedül a család két kislánya, a hétéves Zeinab és a négyéves Zeena élte túl a mészárlást.

Korábban már felmerült a testvér érintettsége, mivel kemény vita volt köztük apjuk örökségét illetően. A brit és a francia rendőrség szoros együttműködése derített fényt kilenc hónapnyi nyomozás után a feltételezett gyilkos vagy felbujtó kilétére. Azt változatlanul tartják, a szerencsétlenül járt francia biciklist egyszerűen rosszkor volt rossz helyen, a gyilkosok nem akartak szemtanút hagyni.