Hétfőn jelent meg az Old Bailey-ben, azaz London központi bűnügyi törvényszékén Gy. László, a férfi akit a 25 éves K. Alexandra megölésével gyanúsítanak – írja a Daily Mail. Gy. ügyét eddig a hendoni magisztrátusi bíróság tárgyalta, az Old Bailey-ben viszont a kiemelt londoni ügyeket szokták tárgyalni, így a gyilkosságot is ilyennek nyilváníthatták.

A 29 éves férfi a gyanú szerint július 18-án ölte meg, majd egy bőröndbe tette, és a Mill Hill-i egyik parkba vitte. A horrorrajongó Gy.-t most videón keresztül hallgatták meg. Az is kiderült ekkor, hogy a gyilkosság hajnalán, 3 órakor K. lakótársai sikolyokat hallottak, ezután nem látták többé a nőt. Két nappal később jelentették az eltűnését, 21-én fedezte fel a rendőrség a holttestet lakossági bejelentés után.

A halál pontos oka viszont még mindig nem világos, hiába végeztek már el egy boncolást is. A meghallgatáson Gy. alig mondott valamit, azt is tolmácson keresztül, óvadék fejében történő szabadlábra helyezésért se folyamodott, így változatlanul előzetes letartóztatásban marad. A következő meghallgatása október 14-én lesz az Old Bailey-n.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Velvet megkeresésére közölte, folyamatban lévő nyomozásról nem tudnak nyilatkozni.