A Blikk szerint az elmúlt hónapokban a kulcsi gyilkosságokkal gyanúsított H. Csanádot senki nem látogatta börtönében, nem kapott levelet sem, fogalma sincs róla, mi történt családja megmaradt tagjaival, ma azonban, az ügy első tárgyalási napján kénytelen lesz a szemébe nézni a mészárlás túlélőinek.

"A védencem nagyon tart a tárgyalástól. Mint mondta, nincs felkészülve arra, hogy újra látni fogja a családját. Úgy hiszem, ettől sokkal jobban fél, mint a büntetéstől, amit kiszabhatnak rá" – mondta a férfi védője, Hortobágyi Tibor. Pedig a Blikk szerint a férfi életben maradt rokonai a történtek ellenére kitartanak mellette, mivel a négyes gyilkosság után a családi házban maradt édesanyja és lánytestvére a szomszédok szerint egyetlen rossz szót nem mondanak róla. "Csak azt hallani, hogy abban bíznak, Csanád kiszabadulhat" – mondta el a Blikknek az egyik utcabéli.

Időközben egy újabb orvosi szakvélemény nyomán a férfi már nem számít kényszergyógykezeltnek , így előzetes letartóztatásba helyezték. Két elmeorvosi szakvélemény született, az első szerint H. Csanád nem beszámítható, a második azonban határozottan kijelentette, hogy a férfinak semmi baja. Utóbbi miatt minősítették át kényszergyógykezelését előzetes letartóztatássá. A férfi ügyvédje Blikknek elmondta, H. Csanád családja elfogadhatatlannak tartja a második véleményt, ami miatt biztosan börtönbe kerül majd a férfi.

H. Csanád tavaly áprilisban először bátyjával végzett, majd nagyszüleit ölte meg. Ezután édesapjának rontott neki, a férfit tizenkilenc késszúrással ölte meg. Rátámadt édesanyjára és lánytestvérére is, akik végül túlélték a vérontást.