A HVG még korábban megszerezte Eva Rezešová híváslistáját , amiből kiderült, hogy a négy ember halálát okozó autóbalesetet megelőző pillanatokban a szlovák milliomosnő akár telefonálhatott is. Ezen felül sok ellentmondás is kiderült, amikre nincsenek válaszok, például hogy miért kapta vissza Rezešová a telefonját, vagy hogy miért nem hallgatták ki a rendőrök azokat, akiket a nő az autóból hívott. A HVG birtokába került híváslista alapján most pedig az derült ki, hogy Eva Rezešová nem egyedül száguldott az M3 autópályán tavaly augusztus 21-én, ugyanis a lap a cellainformációk alapján kiderítette, hogy Rezešová párja végig a nő nyomában volt.

Fülöp Tamás igazságügyi informatikai szakértő a HVG kérésére megerősítette, hogy a birtokukba került híváslisták cellainformációi alapján egyértelmű, hogy a Laska néven elmentett hívó (Rezesova barátja ezen a néven szerepelt a nő telefonjában) Magyarországon végig követte Rezešovát. „Az adatokból látszik, ahogy ugyanabba az irányba  tartanak, és az M3 mentén lévő bázisállomásokon át kommunikálnak.”

A HVG felhívta a „Laska” néven elmentett telefonszámot, amelyet valóban a Rezešová barátjaként ismert Lukáš Trnovský vett fel. A férfi a HVG kérdésére, miszerint valóban követte-e Rezešová autóját, és erről a barátnője tudott-e, mindössze annyit válaszolt, hogy „ezt nem szeretné dokumentálni”.

A lap emelett úgy tudja, hogy annak a nyerges vontatónak az utasa, amelyet a Fiat az ütközés pillanatában éppen előzött, rendőrségi meghallgatásán azt mondta, hogy egy „fiatal, erős testalkatú férfi” a helyszínen volt, és láthatóan köze volt a „BMW-s hölgyhöz". Információjuk szerint más is látott a helyszínen egy olyan férfit, akire ráillene Trnovský személyleírása, ezt megkeresésükre a bírósági tanú meg is erősítette, de mivel nagyon kevesen voltak jelen, kérte, hogy név szerint ne hivatkozzanak rá.