A Hvg.hu megszerezte Eva Rezešová híváslistáját, ebből kiderül, hogy a négy ember halálát okozó autóbalesetet megelőző pillanatokban a szlovák milliomosnő akár telefonálhatott is. A híváslistán felül egy csomó ellentmondás is kiderült, ezekre nincsenek válaszok, például arra, hogy miért kapta vissza Rezešová a telefonját, vagy hogy miért nem hallgatták ki a rendőrök azokat, akiket a nő az autóból hívott.

Szeptember végén tárgyalták utoljára Eva Rezešová perét, amiben négy ember halálát okozó ittas járművezetéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolják, mert BMW típusú terepjárójával hátulról, nagy sebességgel érkezve letarolta az előtte haladó Fiat Puntót, aminek az összes utasa meghalt a baleset következtében.

A legutolsó hivatalos történés az ügyben az volt, hogy Rezešová házi őrizetet kért magára, a következő tárgyalási nap előtt viszont a Hvg.hu szerdán sikeresen borzolta a hangulatot azzal, hogy megszerezte a szlovák sofőr híváslistáját.

A híváslista, egészen pontosan több híváslista egy csomó frucsaságra felhívja a figyelmet. A Hvg.hu cikkéből sajnos nem derül ki egyértelműen, hogy ezek milyen híváslisták, az biztos, hogy az egyik Rezešováé, van egy hivatalos rendőrségi jelentés a hívásokról, valamint van egy harmadik lista, ami valószínűleg egy, a Rezešovát hívók telefonjának adatait tartalmazza.

Nézzük az egyszerűség kedvéért listába szedve, hogy milyen kérdések merülnek fel, illetve milyen új fejleményeket jelent a Hvg.hu szerint a megszerzett híváslista!

  • Hajnali 3:12 és a balesete valószínűsíthető időpontja, 4:45 között összesen 38 tétel szerepel Rezešová híváslistáján.
  • Ezek között vannak kimenő, bejövő hívások, nem fogadott hívások, sms-ek és mobil adatkommunikáció is.
  • Összesen öt emberrel tartotta a kapcsolatot, egymást hívogatták. A rendőrök nem hallgatták ki ezeket az embereket, arról, hogy milyen állapotban volt Rezešová az autóban. Köztük volt feltehetően a vádlott anyja és élettársa is.
  • A Rezešová számához tartozó híváslista nem teljesen vág egybe a rendőrség által készített híváslistával, és a harmadik híváslistával sem mutat teljes átfedést. A Hvg.hu cikke azt sugalmazza, hogy a nyomozók valamiért nem jegyzőkönyvezték minden tételt, csak a forgalom egy részét.
  • A nyomozók nem tudták kiszedni Rezešová SIM-kártyáját az Iphone 4 típusú készülékéből, arra hivatkozva, hogy nincs megfelelő céleszözük ehhez. Az Iphone-okból valóban csak céleszközzel, például gombostűvel vagy gémkapoccsal lehet kiszedni a SIM-kártyát, de ezek szerint a rendőrségen nem volt ilyen.
  • A vádlott visszakapta a telefonját anélkül, hogy a rendőrség megszerezhette volna róla az összes információt, nincs nyoma a rendőri jelentésben annak, hogy sikerült volna lementeni a készülékről az adatokat.
  • A nyomozók elkönyvelték, hogy a vádlott Bluetooth kihangosítón keresztül használta a készüléket, nem vizsgálták meg, hogy fennállhatott-e a Bluetooth kapcsolat a baleset idején.
  • A Hvg.hu kereste a mobilszolgáltatót, a Vodafone-t, de nem kaptak válaszokat a kérdéseikre, ahogy próbálták a rendőrséget, ügyészséget és a bíróságot is válaszra bírni, de minden szerv elzárkózott a válaszadástól.