Most már hivatalos, hogy az USA után Mexikóba, azon belül is a nyugati részén fekvő Jalisco szövetségi államba is eljutott a húsevő zombidrog, a krokodil − írja a Huffington Post.

A drog használója egy 17 éves lány Puerto Vallartából, akinek a húsevő drog először a nemi szervén okozott sebeket, mivel ez az egyszerű, általában házilag kotyvasztott anyag sokszor savas, szennyezett, és ezért hajlamos a húst szinte lemarni az ember testéről.

"A drogot használó fiatal lány nemi szerve egyszerűen elrohadt a fertőzések miatt, a fertőzéseket pedig nem szexuális úton szerezte. Azt mondta, két hónapja használja a krokodilt" − mondta a 17 éves lányról José Sotero Ruiz Hernández, a Mexikói bevándorlási hivataltól. A hatóságoknak azt is elmondta a lány, hogy a krokodilt szinte már minden utcasarkon lehet kapni.

Krokodil Oroszországból terjedt el, a heroin sokkal olcsóbb alternatívájának szánták. Az egyszerű, kodeintartalmú nyugtatókból és a katalizátornak használt sósavból (egyes esetekben benzinből, festéklemosóból, olajból vagy alkoholból) összemixelt drogot intravénásan adják be maguknak a felhasználók. A krokodilban lévő sav belülről kezdi elrohasztani a fogyasztó húsát − innen kapta a nevét is, mivel az ember bőre krokodilszerűre aszik tőle, majd lemállik a csontról, és a vérereket is rongálja. A krokodil azért terjed gyorsan, mert olcsó − Amerikában már 8 dollárért (1750 forintért) meg lehet szerezni, szemben a heroin 25-30 dolláros (5470-6570 forintos) egységárával.