Több száz rendőr keresi jelenleg is azt a motorost, aki múlt hétfőn robbantott a Lehel úton. A rendőrség vasárnap a Pest megyei Ürömön kezdett kiterjedt adatgyűjtési akcióba. Az első értesülések szerint 200 rendőr jelent meg a településen, amit körülzártak. Ezeket a híreket az ORFK szóvivője a helyszínen cáfolta – jelentette a Velvet tudósítója Ürömről. Kovács Viktória alezredes elmondta, az ingyenesen hívható zöld számra érkezett állampolgári bejelentés ellenőrzésére kezdték el a településen a nyomozati cselekményeket. A Velvet ezzel szemben arról értesült, hogy az akció megindításának hátterében titkosszolgálati adatgyűjtés során beszerzett információk állnak.

Mint ismeretes, a robbantás célpontja a CIB Bank volt, a detonációban senki nem sérült meg. Ahogy arról a Velvet elsőként beszámolt, a motoros már korábban is feltűnt, január hetedikén a Raiffeisen bank ablakát törte be a robbantóhoz nagyon hasonlító motoros. A rendőrség a nyomravezetőnek bruttó 10 millió forint jutalmat ajánlott fel.

A Kovács Viktória alezredes által elmondottakat gyengíti, hogy a Velvet információi szerint titkosszolgálati adatgyűjtés alapján miatt mentek Ürömre a nyomozók.

Értesüléseink szerint a Nemzeti Nyomozó Irodába az ürömi akcióval párhuzamosan sokakat berendeltek, de ebéd után hazaküldték őket, ami arra utal, hogy nem bizonyult igaznak az az információ, mely szerint a Pest megyei település egy megadott részében kell keresni az elkövetőt.

A rendőrség elfogásra készülhetett, ezért is hozhatták nyilvánosságra az adatgyűjtés tényét. A településen nem is igen lehetett másokkal találkozni, mint tévéstábokkal és nyomozókkal.

Tudósítónk dél körül Ürömről arról számolt be, hogy A nyomozók jelenlétét csak abból lehet érezni, hogy figyelik a rendőrök a ki- és befelé vezető utakat, de több boltos is tudósítónktól tudta meg, hogy egyáltalán történik valami szokatlan. Azoktól a civilektől, akiknél érdeklődött a rendőrség, azt tudtuk meg, hogy egy crossmotorról kérdezősködtek. A település kihalt, egy-két biciklista van az utcákon, illetve szinte csak nyomozókkal és tévéstábokkal lehet találkozni.

István nevű olvasónk arról számolt be, hogy a fiát is felkeresték a rendőrök, mivel neki is pontosan olyan motorja van, mint a robbantás elkövetőjének. "Ma délután meg is jelent 3 civil ruhás úriember kék Skodával, a fiamat keresték név szerint. No meg a motort, ami azért édekes, mert forgalmi nélküli, tehát nincs névre írva, csak biztosítás van rajta" – tette fel a kínzó kérdést a férfi, akinek a 17 éves fiát nagyjából fél óráig faggatták.

Tud valamit az ügyről? Írja meg nekünk!

Kövessen minket a Facebookon is!