Ahogyan a Velvet elsőként megírta, az ismeretlen motoros a CIB Bank Lehel utcai fiókjának felrobbantása előtt hat nappal betörte a Váci úti Raiffeisen bankfiók üvegportálját. Információink szerint nem véletlenül. Ez volt ugyanis a próba. Oda is motorkerékpárral érkezett, közvetlenül a bank előtt állította le a motorját, az ablakhoz sétált, és bezúzta az üveget. Akkor azonban nem robbantott.

Arról is írtunk már, és ezt a Velvet exkluzív ipari kamerás felvételein is látni lehetett, majd később a rendőrség által közzétett jobb minőségű képeken is, hogy a motoros itt is közel állt meg a bankfiókhoz. Az ügyet jól ismerő forrásunktól úgy értesültünk, hogy miután odament a bankfiókhoz, valamilyen tárggyal, feltehetően kalapáccsal ezúttal is betörte az üveget. Nem lépett be abba az előtérbe, ahol az ATM található, hanem becsúsztatta oda a bombát. Majd megfordult, és elhagyta a helyszínt. Nem véletlen tehát, hogy nincs olyan ipari kamerás felvétel, amikor kilép a bank előteréből. Merthogy nem is volt benn.

Kriminalisztikában jártas szakértők véleménye szerint, ha valóban kamera volt a motoros robbantó sisakján, és rögzítette az akciót, akkor napokon belül várható, hogy valamelyik videómegosztón felbukkan a felvétel. Ugyanis nagy a valószínűsége annak, hogy a robbantásért felelő személy vagy csoport nem valamiféle megbízó számára készítette, hanem a nyilvánosságnak szánja azt.