Csütörtök délelőtt a Budakörnyéki Járásbíróságon előzetes letartóztatásba helyezték azt a jól szituált, 45 körüli férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013. április 15-én délelőtt megfojtotta ismerősét. A döntéshozatal szünetében a férfi mosolyogva jött ki a tárgyalóteremből, felesége és egy férfi kísérte el – számolt be róla a Velvet helyszíni tudósítója. 

"Házi őrizetre tettünk indítványt, nyomkövető mellett, es óvadékot ajánlottunk fel, a bíróság ezt az indítványt elutasította. Emberölés alapesete a vád" - mondta a Velvetnek dr. Soós Péter ügyvéd, és hozzátette, a védence és áldozata között nem anyagi eredetű nézeteltérés volt, hanem személyes vita.

A nő eltűnését a családja jelentette be a rendőrségen, ám akkor a felkutatás nem vezetett eredményre. Mint azt a Velvet elsőként megírta, a rendőrség szerdán egész nap helyszínelt a tárnoki család házánál, de akkor még a rendőrség nem közölte, pontosan milyen ügyben vizsgálódnak. A kétgyerekes családapa a nőt egy vezetékdarabbal megfojtotta, majd a pincében elásta, és a helyiséget újrabetonozta.

A police.hu közlése szerint a 36 éves tárnoki nő eltűnéséről  volt férje 2013 májusában tett bejelentést. A bejelentő elmondása szerint volt felesége 2013. április 14-én ismeretlen helyre távozott, és az autója is eltűnt. A kocsit a rendőrök 2014. január 22-én találták meg Tatabányán.

 Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a garázst az eltűnt nő ismerőse, C. Zoltán bérelte ki 2013. április 24-én. A 45 éves férfit a nyomozók ismét kihallgatták a nő eltűnésével kapcsolatban, vallomása közben többször ellentmondásokba keveredett. Végül bevallotta, hogy miután a 36 éves nő 2013. április 14-én átment hozzá, veszekedni kezdtek, majd megölte. A holttestet az épület alagsorában elrejtette. Az általa megmutatott helyen a rendőrök megtalálták az áldozat holttestét.