A Fővárosi Főügyészség emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat Király Tamás gyilkosával szemben – írta keddi közleményében a Főügyészség. 

A Velvethez eljuttatott vádirat szerint a divattervező tavaly április 7-én, hajnalban egy társasági eseményről tartott hazafelé, amikor útközben megismerkedett a 39 éves férfival. Ezután a két ember együtt ment fel Király Tamás VIII. kerületi lakására, ahol azonban összevesztek és újdonsült ismerőse egy nadrágtartóval megfojtotta a divattervezőt.Úgy tudni, a divattervező szexuális céllal hívta fel magához későbbi gyilkosát.

„A gyilkossággal vádolt férfi csak ezután határozta el, hogy magával viszi a lakásban található értékeket. Egy ott talált sporttáskába pakolt különféle számítástechnikai eszközöket, mobiltelefont, valamint egyéb tárgyakat, majd elmenekült." – olvasható a lapunkhoz eljuttatott vádiratban. 

Az előzetesben lévő férfire letöltendő fegyházat kér az ügyészség. Akár 15 évet is kaphat.

Mint azt korábban megírtuk, az extravagáns divattervezőt 2013. április 7-én  vasárnap ölték meg  VIII. kerületi otthonában, holttestére egy ismerőse talált rá. A rendőrség a büntetett előéletű L. Józsefet gyanúsította, a férfit nem sokkal később el is fogták, a kihallgatáson beismerte tettét. A rendőrség januárban zárta le a nyomozást vádemelési javaslattal