Két, egymásnak teljesen ellentmondó szakértői vélemény miatt egyelőre teljes a zűrzavar a Lehet úti bankrobbantás miatt indított rendőrségi nyomozásban. A Velvet információi szerint a bankrobbantás helyszínéről elmenekülő tettes motorjáról két külön szakértői vélemény áll a nyomozók rendelkezésére. Ezekben két külön típust, sőt két, eltérő hengerűrtartalom-adatot említenek. Így viszont irracionálisan tág azon lehetséges elkövetők köre, akik ilyen motorral/motorokkal rendelkezhetnek, vagy épp jogosítványuk lehet ilyen motorkerékpárra.

A Bors kedd reggel napvilágot látott információi szerint azonban egy teljes családot hazugságvizsgálatnak vetetettek alá a  Lehel úton történt robbantás miatt. Az információt a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) elnőke, Éliás Ádám oszotta meg a lappal. A Velvet rendőrségi forrásból azonban úgy értesült, hogy senki nem esett át ilyen vizsgálaton a bankrobbantási üggyel összefüggésben.

Információink szerint pontosan azért, mert a két különböző szakértői vélemény alapján egyelőre túl tág azok köre, akiknek közük lehet a bankrobbantásnál használt motorhoz. A Velvet értesülései szerint az ilyenkor szokásos rutineljárást alkalmazta a rendőrség, amely egy adatbázisból kezdte kigyűjteni, hogy ilyen típusú motorból, hol és mennyit adtak el, hol helyeztek forgalomba, kik vásárolták meg (legálisan) és kinek van megfelelő jogosítványa hozzá. Mivel két tejesen más típusról és köbcentiadatról van szó, így a lehetséges gyanúsítottak köre több tízezres nagyságrendű. 

„Konkrétan tudok egy családról, akit a rendőrség hazugságvizsgálatnak vetett alá" – idézte a Bors az érdekvédelmi szervezet vezetőjét. Éliás Ádám kijelentette: "Ez a család a VÉSZ-hez tartozik, azért tudok a kihallgatásukról. A rendőrség egy férfit, a feleségét és két fiukat hallgatta ki, és nem csak a levélről, hanem a bankrobbantás részleteiről is kérdezgették őket, így szerintem a nyomozók korántsem veszik komolytalanul a levelet." Mint azt korábban megírtuk, a VÉSZ kapott egy fenyegető levelet a magát Őrseregnek nevező szervezettől, és további akciókat helyeztek kilátásba. 

A rendőrség nem kommentálja a sajtóban megjelent értesüléseket, továbbá a korábban közöltekhez képest – a nyomozás érdekében – egyéb információkat egyelőre nem oszt meg a médiatartalom-szolgáltatókkal – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Velvettel. 

Ugyanakkor a Velvet rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a bankrobbantási ügy vizsgálatával összefüggésben senkinél nem végeztek hazugságvizsgálatot.

A bankrobbantóról sokat nem lehet tudni, feltehetően férfi, és a korábbi híradások szerint egy Kawasaki enduróval érkezett a helyszínre.