A sértettek családja is a helyszínen volt, amikor szombatról vasárnapra virradó éjjel az M3-as autópályán a másodfokú bíróság kirendelésére végigjátszották a szlovák milliomosnő, Eva Varholíokvá-Rezešová által okozott halálos balesetet – számolt be a Velvet tudósítója a helyszíni bizonyításról. Bár maga Rezešová is ott lehetett volna, nem kívánt élni a lehetőséggel.  

A bizonyítási kísérlet lefolytatásáról a legutóbbi, májusi tárgyaláson kirendelt új szakértő indítványára döntött a törvényszék. Közlekedési ügyekben másodfokon ez nem gyakori, de nem is nevezhető példátlannak. Jelen ügyben indokolja többek között a vádbeli cselekmény jelentős tárgyi súlya, a baleset négy halálos áldozata – mondta az MTI-nek Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Az M3-as 39 és 55-ös kilométerszelvénye között zajló helyszínű bizonyításra szereztek X5-ös BMW-t, Fiat Puntót, kamiont is, hogy megfelelően rekonstruálhassák a baleset körülményeit. 

A helyszíni bizonyítás költsége néhány százezer forint, ami ilyen ügyekben nem számít kiugróan magasnak. Ezt a költséget az állam megelőlegezi, arról a bíróság dönt majd, hogy végül ki viseli. Általában a bűnügyi költséget bűnössége esetén a vádlottnak kell megfizetnie. Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta, hogy július elejére van kitűzve a legközelebbi tárgyalás a Rezešová-ügyben, másodfokú döntés leghamarabb július 14-én lehet. A vád szerint Rezešová 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán, X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, melyben négyen életüket vesztették. Az ügyészség szerint a vádlott közúti veszélyeztetést is elkövetett azzal, hogy a sztrádán a baleset előtt nem sokkal agresszíven vezetett, több járművet, köztük a későbbi áldozatok autóját is veszélyesen megközelítette.

A szlovák nő az eljárás során tagadta bűnösségét. Az elsőfokú büntetőperben az ügyész tíz évnél is súlyosabb szabadságvesztést, ugyanakkor a vádlott és védője felmentést kért.