A rendőrség ezekben a percekben éppen azt vizsgálja, hogy a most elfogott 22 éves férfinek, aki egy fiatal lányt erőszakolt meg, lehet-e köze az elmúlt év szeptemberében elkövetett soroksári gyilkossághoz – tudta meg a Velvet. 

Az ügyet jól ismerő forrásunk arról tájékoztatta lapunkat, hogy több oka is van a vizsgálat indításának: „Egyrészt ez szakmailag kötelező, hiszen a kéz tetthely közel van egymáshoz és azonos a bűncselekményfajta, még akkor is, ha szerencsére ez utóbbi esetben az áldozat életben maradt" – jegyezte meg.

Ennél fontosabb, hogy úgy tudjuk, a rendőrség birtokában van egy DNS minta, amit a soroksári gyilkosság helyszínén rögzítettek, és vélhetően a tettesé. A mostani vizsgálat alatt többek közt összevetik, hogy ez a DNS minta egyezik-e most elfogott 22 éves fiatal férfi DNS-ével.

Az elmúlt napokban lapértesülések arról szóltak, hogy két DNS minta biztosan van a nyomozók kezében. Forrásunk határozottan állítja: "egy, vélhetően a tettestől származó DNS mintát rögzítettek a bűntény helyszínén". 

Soroksári gyilkosság

Kardos Krisztinát, a 36 éves családanyát tavaly szeptember 25-én este, futás közben támadták meg. Kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották. A bicikliúttól néhány méterre lemeztelenített és megbecstelenített holttestét férje a rendőrökkel találta meg.Sokáig arról is szóltak a hírek, hogy a nő férje is a gyanúsítottak között van