Ezen a héten sem volt hiány lúzer bűnözőkből és idióta tolvajokból. Azt eddig is tudtuk, hogy sok esetben nem a logikájukról híresek a betörők, vagy épp a bolti szarkák, ezúttal azonban leleményesség terén is kudarcot vallottak. Megnéztük, hogyan reagáltak ezen a héten a bűnözök akkor, amikor lebuktak. Meg kell mondjuk, igazi gyöngyszemekre bukkantunk: volt olyan betörő, aki miután megzavarták, egy bokorba bújt, de akadtak olyanok is, akik egy kukoricásba hajtottak, majd elfutottak, más pedig inkább rendőrt vert. 

Kukoricásba hajtott

Két besurranó tolvaj bukott le a héten Várpalotán, amikor éppen a szajréval osontak ki a házból. A tulaj ugyanis rajtakapta őket, és azonnal értesítette a rendőrséget. A tolvajok autóba pattantak és menekülőre fogták, de nem tudtak egyszerűen meglógni, az őket üldöző rendőrautók elől. Ezért egy huszárvágással akarták megoldani a dolgot, és egyenesen a kukoricásba hajtottak, ahonnan – miután a kocsi elakadt – futva menekültek tovább. A zsaruk el is vesztették őket szem elől, állítólag még különleges drónt is bevetettek a keresésükre. Végül persze azonosítás után kapták el őket, mert ugye végül hazamentek. 

h3

Rendőrt és mentőst is vertek

Motoros kamaszok estek neki egy rendőrnek Kunmadarason, miután a lakók panaszkodni kezdtek rájuk, mert túl hangosan járatták a motorjukat. A szabadnapos zsaru szolgálatba helyezte magát, ám amikor a 15 éves fiatalok megtudták, hogy zsaru, a földre lökték és addig verték, míg a rendőr orrcsonttörést és számos zúzódásos sérülést szenvedett.

Békéscsabán egy részeg német férfi esett neki a rendőrnek. A szomszéd hívta ki a zsarukat, mert a férj már egy jó ideje üvöltve veszekedett a feleségével, ezt akkor sem hagyta abba, amikor a rendőrök megérkeztek, sőt még nagyobb dühbe gurult. Amikor igazoltatni akarták, letérdelt a szolgálati kocsi elé és ököllel megütötte a hűtőrácsát, ami ettől összetört. 

Bokorban akart elbújni 

Szintén lebukott az a férfi is, aki egy debreceni házba akart betörni, csakhogy a házigazdák meghallották az ajtó felfeszítésének hangját és rajtakapták a betörőt. Aki a zsaruk kiérkezéséig mindössze annyit tudott csak kifundálni, hogy elbújt a közeli bokorban. Mondanunk sem kell, elkapták. 

Nem fértek be a kocsiba a lopott tévé maitt

Nem jött össze a betöréses lopás azoknak a szentesi bűnözőknek sem, akik pont akkor buktak le, amikor teljesen kipakoltak egy lakást. A két férfi és az a nő az egyenruhásokat meglátva egy autó hátsó ülésére akartak beülni, de az ott lévő LCD tévé miatt nem fértek el.

Otthagyta a tárcáját a sietve távozó betörő

Egy férfi családjával együtt a Várpalota külterületén lévő hétvégi telkén dolgozott és éppen ebédet főztek volna maguknak, amikor döbbenten tapasztalták, hogy az alig egy héttel korábban még a helyén lévő sütőtárcsa eltűnt. Megnézte a présház melletti melléképületben is, ahol ugyan a tárcsát nem találta, de észrevette, hogy betörtek. Nem kellett sokáig keresgélnie, a sietve távozó betörő ugyanis a tárcáját ottfelejtette a helyszínen, benne a személyes irataival. 

Cselezni akart a 70 éves néni

Négy pár fülbevalót akart ellopni egy ékszerboltból, de amikor lebukott meggondolta magát és visszadobta a földre az ékszereket.

Leharapta a cipőről a lopásgátlót

A végére egy harapós tolvajt tartogattunk, aklinek esélye sem volt hogy tagadja tettét, ugyanis magára is húzta a lopott szajrét. A férfi ugyanis miután eltávlította a lopásgátlót a cipőről, felhúzta a lábára és egyszerűen ki akart vele sétálnia  boltból. Miután a biztonsági őr lebuktatta, már nem volt ennyire laza a rendőrökkel, akiknek még azt is beismerte, hogy a fogával harapta le védelmi eszközt