Belső vizsgálat indult a volt MÁV Kórházban (mely jelenleg a Honvédkórházként, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjaként üzemel) az intézmény területén eltűnt, 90 éves néni ügyében, akit egy nappal később holtan találtak meg szeptember közepén. A család egyelőre csak találgat, hogy mi vezethetett a tragédiához, mert egyelőre sem a rendőrségtől, sem a kórháztól nem kaptak tájékoztatást. 

Mint megírtuk, az idős, 90 éves asszony a MÁV kórház Podmaniczky utcai épületének belgyógyászati osztályán feküdt. Szeptember 15-ére, hétfőre virradóra azonban eltűnt. Az esetet a kórház még aznap reggel jelentette a rendőrségnek és értesítették a családot is. A hozzátartozók megpróbáltatásai ekkor kezdődtek: „Hétfő reggel hívtak fel a kórház belgyógyászati osztályáról, hogy nem találják az édesanyámat, azt mondták elmehetett a kórházból. Csak infúzióra ment be, hogy jobban legyen, a kora miatt valóban néha elfelejtett dolgokat, és néha zavartan viselkedett, de még előtte lévő nap is kertészkedett, befőzött, gyakran vigyázott az unokákra, ezért biztosra vettem, hogy csak eltévedt a kórházi labirintusban és valahol ott kell lennie" – nyilatkozta a Velvetnek az elhunyt CS. M-né Ilona lánya, aki azonban elmondása szerint hétfő délután hiába kérlelte a kórházat, hogy keressék tovább idős édesanyját, mert az eredménytelen kutatás után biztosra vették, hogy elhagyta az intézményt. 

"A bokor alá is benéztünk, de hiába"

„A rendőrökre egy szavam sincs, nagyon kedvesek és együttérzőek voltak, de felháborított a kórházi rendészek hozzáállása. Miután a rendőrség közölte az eltűnése napján, hogy a kórházban befejezték a keresést, és az ottani illetékesek kutatnak tovább, a kórházi biztonságiak elmondták, hogy már kétszer körbenéztek, de nem találták, így biztosan elment. Minden együttérzés nélkül közölték, még a bokor alá is benéztek, de hiába" – panaszolta Ilona. 

Végül másnap reggel hívták fel az idős nő lányát, hogy közöljék a hírt: édesanyját megtalálták, de elhunyt. A kórház a Velvetnek megerősítette a 90 éves női beteg eltűnését. A közlemény szerint amint észrevették, az osztály szakdolgozói azonnal jelezték az idős hölgy eltűnését a  VI. kerületi Rendőrkapitányságnak, amely megkezdte a keresését. „A beteget a kórház területén belül életfunkciók nélküli állapotban találták meg. A kiérkező reanimációs csoport megkísérelte újraélesztését, amely sikertelen volt. Jelenleg közigazgatási eljárás keretében folytatódik a halál körülményeinek vizsgálata" – áll hivatalos nyilatkozatukban. Az MH Egészségügyi Központ belső vizsgálatot folytat az üggyel kapcsolatban, amelynek megkezdéséről korábban a családod értesítettük, és amely még nem zárult le" – tették hozzá. 

A tragédia óta azonban semmilyen tájékoztatást nem kapott a család. A kórháztól még egyszer hívták őket, hogy részvétüket fejezzék ki, és megkérdezzék szeretnének-e pereskedni – árulta el az asszony, többet azonban nem tudnak: „Csak találgatni tudunk. Hiába kérdeztük, nem árulták el, hogy hol és milyen körülmények között találták meg az édesanyámat. Borzasztó abba belegondolni, hogy min mehetett keresztül" – mondta. A család is megpróbált nyomozni az ügyben, úgy tudják, hogy egy beteg látta az idős hölgyet péntek hajnalban a folyosón kószálni, miközben mosdót keresett.

„A boncolás után kaptunk egy hivatalos papírt, hogy el tudjuk temetni édesanyámat. Ott az állt, hogy öngyilkos lett és a halál beállta 15-e vagyis az eltűnése napja" – mondta Cs. Ilona, aki biztos benne, hogy édesanyja nem lett öngyilkos. Mint mondta, nem szeretne perelni, csak tudni akarja, ki a felelős a történtekért. 

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad bővebb tájékoztatást.