Tavaly nyáron tudósított a Velvet Presinszki Ákosról, aki férfi létére Magyarország egyetlen pole-fitnesz trénere (de nem egyetlen férfi rúdtáncosa, mióta Szecsődi Karcsi is beszállt a bizniszbe). Itt a Kockahas blogban még csak elég érintőlegesen volt szó egyszer a férfi rúdtáncról, ezért gondoltuk, a hétvégére összegereblyézünk egy posztot erről az erotikus művészetről, ami ebben a formájában egyáltalán nem erotikus, és valószínűleg inkább sport, mint művészet. A dolog gyökerei akár Indiából is származhatnak, figyeljék csak az alábbi videót!

A fenti lélegzetelállító klipnek nyilván nem sok köze van a nyugati erotikus szórakoztatás egyik legnépszerűbb műfajához, de van olyan férfi rúdtánc is, ami azért valamivel közelebb áll az általunk jól ismert női változathoz. Az alábbi videón egy ausztrál táncos mutatja meg, mit tud.

És ha már a férfiakrobatikánál tartunk, remélhetőleg a nézők nem veszik rossz néven, ha még egy percig feltartjuk őket a brazil Diego Miguel videójával. Az ő gyakorlatában ugyan rúd nincs, de ettől még ugyanolyan lélegzetelállító, mint a fenti klipek. És nem csak azért, mert előtte leveszi a felsőjét.