December elsején feltettük a kérdést, hogy kit hozzon a Jézuska a fa alá, és elindítottunk egy 22 napos szavazássorozatot, melyben a páratlan napokon csajokat, a párosakon pasikat posztoltunk, szép, okos és gazdag kategóriákban. Röviden bemutattuk minden versenyzőnket, és egy szavazógép segítségével azt is rögzítettük, hogy olvasóink hány százalékának kéne az illető.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy abszolút szubjektív mezőnyünkben ki lenne a legklasszabb karácsonyi meglepetés, és persze arra, hogy szépnek, okosnak, vagy gazdagnak kell-e lenni ahhoz, hogy az emberből jó ajándék váljon. Ez utóbbi kérdésre egyértelmű a válasz: a szépség a nyerő. A pénz és az ész csak akkor jön be, ha van mellette egy nagy adag charme is.

A farkasember fölényesen nyert

A pasik közül Hugh Jackman lett a legvonzóbb, őt olvasóink 71 százaléka látná örömmel a fa alatt. Bár volt, aki bamba alaknak minősítette, a többség inkább odavolt érte, ami nem véletlen, hisz a People olvasói szerint is ő a világ legszexibb pasija. Második helyen a a Született feleségek Mike Delfinója, James Denton végzett, ő olvasóink 58 százalékának kéne. A harmadik hely az új amerikai elnöké, Barack Obamáé lett, aki 51 százalékot szerzett. Ha mázlink van, talán lemond értünk politikai karrierjéről.

 

Denton, Jackman, Obama

 

A pasik közül legrosszabbul Lajos, a szerkesztőségi gumibaba járt, de nem lehet büszkébb Roman Abramovics sem, aki vagyonától függetlenül csupán a nép negyedének kéne. A korrekt tájékoztatás jegyében be kell vallanunk, hogy Bill Gatesnél elromlott a szavazógép. Informátoraink szerint a Microsoft-alapító vesztésre állt, így kénytelen volt meghekkeltetni a rendszert.

Kenó kell, masnival

Bár volt, aki csak mosogatásra használná, azért az emberek 84 százaléka szívesen látná a fa alatt az egykori Miss Balatont, a Kenó koronázatlan királynőjét, Sándor Orsolyát. A vágyott ajándékok listájának második helyét Vad Katalin nyerte, akit ugyan az okos kategóriában indítottunk, de nem vagyunk benne biztosak, hogy 69 százalékát nem a testi adottságaink köszönheti-e. Végül, a dobogó harmadik helyén 61 százalékkal Kerekes Vica áll. A színésznő szeplői ugyan megosztották a népet, de a természetes szépség végül legyőzte a pötty-gyűlöletet.

 

 

Sándor, Vad, Kerekes

 

A csajok közül Oprah Winfrey és Rubint Réka a legbénább ajándék, az utóbbi állítólag azért, mert úgy néz ki, mint az Óz a nagy varázslóban a boszorkány. Egyébként mindkét asszony 25 százalékot kapott.

Ígéretünkhöz híven eredményeinket eljuttattuk a Jézuskához, így már csak rajta áll, hogy ki vár minket este a fa alatt. Persze, ha az angolszászoknak van igaza és tényleg a Mikulás hozza az ajándékot, akkor megszívtuk. Ő valószínűleg megsértődött, amikor 63 százalékban nemmel szavaztatok rá.