Mészáros Dóra óta tudjuk, hogy a picsamutogatást nem szabad összekeverni a kurválkodással. Az egyszervolt pornószínésznő, manapság pedig inkább csak aktmodellként, táncosnőként dolgozó lány ugyanis ezzel az örökbecsűvel szerette volna tisztázni, hogy a pornósok és a sztriptíztáncosok nem mennek házhoz szopni. Az már egy egészen más műfaj.

A határt úgy tűnik, Ricardo Soli is érezi, a kurvapecérséggel megvádolt pornóproducer ugyanis tök kiakadt, amikor négyhónapos sitt után pornómodelljei inkább prostituáltnak álltak a kamerák előtt történő dugás helyett. Soli szerint azért, mert ez egyszerűbb, a kézenfekvőbb, és a jövedelmezőbb lehetőség volt, mint a pornó. „És természetesen a legdiszkrétebben tálalt műfaj" - tette hozzá. "Senki sem gondol arra, hogy prostiként is szembesülhet azzal, hogy előbb-utóbb egy bárban összesúgnak a hátuk mögött a férfiak, ugyanúgy, mint pornósztárként. Legfeljebb bátrabban mernek sajátos ajánlatokat tenni, ha prostiként ismertek, mint fordítva. Hogy később, ha majd a gyermekeikkel kell majd a témában elbeszélgetniük, nem tudom, melyik pozíció lenne a megfelelőbb” - magyarázta a Velvetnek Boróka Balls egykori menedzsere.

Úgy tűnik viszont, hogy sokan nem találják ezt a határvonalat – na nem mintha annyira ösztönözné őket bármi is annak keresésére. Csillagvirág nevő kommentelőnk például kerek-perec kijelentette, hogy a pornós szinonimája a kurva: „Az szerintem csak helyrajzi kérdés, hogy az út szélén, vagy a kamerák előtt szopkod, és dug valaki a pénzért!” - érvelt az olyan olvasók ellen, mint például --tionion--, aki szerint idióta, álszent pöcsfejek azok, akik ócska ringyózzák a pornósztárokat.

Azért a fórumokon keresgélve összetett mondatokat is találtunk a témában, például egy olyan hozzászólót, aki alapvetően jóindulatúnak tartja magát, szintén kurváknak tartja őket: „Olyan foglalkozás, aki pénzért kefél kvázi bárki ismeretlennel, bár némi válogatási lehetősége még az utcai fronton dolgozóknak is van, a - természetesen nem létező - bordélyházakban dolgozóknak kicsit még több. Szóval kb. ott tartunk, mint a nő a viccben, aki, amikor a férfi megkérdezi, hogy lefeküdne-e vele 1 millióért, igent mond, amikor a férfi azt kérdezi, hogy megtenné ezt 10 ezerért, felháborodik: mit képzel, mi vagyok én? Mire a férfi válaszol: azt már tudom, hogy Ön micsoda, most épp az árról alkudozunk. Nem nézem le őket, mint ahogy az utcai kurvákat se, ebből élnek, hát ebből élnek, gondolom, saját akaratuk alapján teszik, nem kényszerből. És ettől függetlenül még lehetnek rendes emberek. Sőt, biztos van is köztük, aki az.”

Ezzel szemben egy másik kommentelő arra hivatkozva védte meg a pornósztárokat, hogy a pornós szakma elég szűk kör, pláne a férfiak részéről: „Míg egy útszéli azzal megy el, aki éppen megáll. Tisztaságtól függetlenül” – magyarázta.

És Önnek mi a véleménye? Heti szexkérdés: A pornósztárok kurvák vagy nem? Avagy mitől kurva egy pornós?