A tendenciát elnézve lassacskán tényleg az lesz a trend, hogy az unalmas, semmitmondó zenével előálló zenekarok egy új, de annál egyszerűbb receptet használva keltik fel az érdeklődést a legfrissebb lemezük iránt: végy egy kamerát, tolj elé egy-két puncit vagy péniszt, botránkoztasd meg vele a prűdeket, és máris nyert ügyed van eladási számok és toplisták terén. Na de nézzük, kik azok, akik ezzel a módszerrel próbáltak érvényesülni a zeneiparban:

Rockbitch: Fist

A Rockbitch együttesről a botrányt okozó koncertek kapcsán írtunk először, és ugyan azt hittük, sok lesz ez az olvasók számára, a Muffinra száműzött videó alatt elég visszafogott kommentek keletkeztek, kezdve a szimpla „oppplá”- tól az „Ugyan, ez csak egy kis baráti muzsikálgatás, nem kell ezt felfújni” hozzászólásig. Amúgy kőkemény fistingről (ökölszex) van szó, így az érzékenyebbek ajánljuk a randi blogunkat, tele romantikával.

Rammstein: Pussy

Szeptember elején mutatták be először, de már jóval a debütálása előtt kiverte a biztosítékot a német Rammstein nevű banda klipje, a Pussy, alias Punci. A videó egyből a tiltólistákra került, ám attól függetlenül, hogy sem a VIVA, sem az MTV nem vetítette még éjszaka sem, a szám a televíziók nélkül is a német slágerlisták élére került. A film elején amúgy ciciket is alig látni, aztán felgyorsulnak és bedurvulnak az események.

Massive Attack: Paradise Circus

A Rammstein lemezbemutatója előtti cirkusz láttán a Massive Attacknak könnyű dolga volt, már ami a receptet illeti, hogy miként lehet felkelteni az emberek érdeklődését. A brit zenekar legújabb lemeze ugyan csak februárban jelenik meg, de a Paradise Circus-hoz készül klippel már megbotránkoztatták a prűdebb nézőket: a videóban egy 70-es években készült pornófilm jelenetei tűnnek fel, és maga a főszereplő beszél élményeiről - aki most 73 éves.

Flaming Lips: Watching The Planets

A Flaming Lips énekese sem aprózta el a dolgot, és nem volt elég, hogy a klipjüket telepakolták meztelen nőkkel és férfiakkal, még maga Wayne Coyne is meglengette a kamera előtt péniszét.

Melyik a legjobb pornográf videoklip?

Persze, ez még mindig nem volt elég: a videó végén a zenekar frontemberét egy hatalmas, rózsaszínű vaginába tuszkolja a sok pucér ember. Ide kattintva megnézhető.

Bloc Party: Signs

Kit érdekelne egy videoklip olyan címszavakkal, hogy: gerincoszlopokon villogó equalizer ledek, vagy diszkógömb fej? Nem sok mindenkit. És ha éneklő punciról van szó? Arra mindenki kattan. Ergo a Bloc Party sem hülye, így máris érdekessé válik egy magas oktávokban kiénekelt világfájdalom.