18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meztelenséggel tiltakozik az erőszak ellen az egyiptomi lány

2011.11.17. 21:58

Az egyiptomi  blogger és bölcsészhallgató Aliaa Magda Elmahdy szerint senkinek semmi köze ahhoz, hogy ő mit csinál a testével, így ahhoz se, ha meztelenkedik. Elmahdy a blogján számtalan fotót tesz közzé saját magáról, ami a nem iszlám országokban teljesen természetes ma már, Egyiptomban az ilyesmit nem nézik jó szemmel.

A 20 éves egyiptomi lány nem csak a saját meztelenkedésért és szexuális szabadságáért küzd a blogján, a művészek jogaiért is szót emel: a művészeteket tanuló diákok például nem tanulhatnak meztelen modelleken. “A sárga téglalapok a szememen, a számon és a vaginámnál a cenzúrát jelképezik, azaz a szabad véleménynyilvánítást és a szexualitást” - írja a blogján. A Facebook oldalán ezt megerősítve közzétette, hogy olyan társadalom ellen küzd, amit a szexizmus, a rasszizmus, az erőszak, a szexuális zaklatás és a képmutatás jellemez. Iszlám országokban egyelőre a 20 éves diáklány az egyetlen, aki testét veti be egy eszméért. Az ukrán FEMENesek vagy az olvasást csöcsben népszerűsítő amerikai diáklányok biztosan felkarolják majd.