Persze ahogy haladunk előre a fejlődésben, egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy egy nő is minden további nélkül leszólíthasson egy pasit, ha éppen megtetszik neki az illető, de egyelőre ezt még viszonylag kevesen merik bevállalni. Ha tehát szóban nem lehet jelezni, hogyan üzennek a csajok kiválasztottjuknak, hogy kedvük támadt egy kis flörtre? Természetesen testbeszéddel.

Már csak azért is jól teszik a hölgyek, ha a hallható helyett a látható beszédre koncentrálnak, mert mint tudjuk, a férfiak sokkal erősebben reagálnak a vizuális ingerekre. (Ennek a számlájára szokás írni azt is, miért elsősorban a férfiak számára készül a pornó.) Így aztán, amint azt a Velvet szexiskolájának nebulói már tudják, az esetek kétharmadában az első jelzést a nő adja, azaz ő a kezdeményező. A learnbodylanguage.org cikke remekül foglalja össze azokat a jeleket, amikkel a flörtre kész nő üzen kiválasztottjának, nézzük tehát, melyik testrész mit, hogyan és miért üzen.

1. Haj. Mi sem nőiesebb annál, mint ha egy hölgy filigrán ujjaival gyönyörű tincsiet csavargatja, vagy impozáns hajkoronáját összefogja, beletúr, átfésüli a másik oldalra, stb. A pszichológusok szerint ez azért van annyira vadító hatással a férfiakra, mert ezzel a nő úgymond elhúzza a "függönyt" az arc és a nyak elöl, ezzel egyrészt sok-sok meztelen bőrt közszemlére téve, másrészt önmagát felfedve kvázi felkínálkozik.

2. Száj. Nem véletlen, hogy a rúzs szó franciául eredetileg a vörös színt jelenti. A férfiakra elvileg ellenállhatatlan hatással van, ha egy nő felhívja az ajkaira a figyelmet, és ezt a legkönnyebben vörösre festéssel lehet elérni. Persze nem a (jelenleg egyébként fölöttébb divatos) színezés az egyetlen módszer: bármilyen olyan tevékenység megteszi, ami felhívja a szájra a figyelmet. Ezek közé tartozik az ajkak megnyalása, lassú, jelentőségteljes evés, kortyolás egy italból vagy éppen a dohányzás, bár ez utóbbit, mint korábbi posztunkból kiderült, csak olvasóink 6%-a találja kifejezetten vonzónak.

3. Szem. Egy vizsgálat során megmérték, hogy ha véletlenszerűen szemkontaktust létesítünk egy idegennel, akkor ez a pillantás 100 miliszekundumig tart. Aki flörtölve szemez, az azonban legalább 150 miliszekundumig fog a másik szemébe nézni, és bármilyen kevésnek is tűnik a kettő közötti különbség, az ember ritkán értelmezi félre az ilyen pillantásokat, főleg, ha azokat szemlesütés és mosoly követi. Ráadásul az ennél jelentősen hosszabb szemkontaktust kellemetlennek, tolakodásnak, esetleg az agresszió jeleként érzékeljük. Tehát: ha egy nő éppen 150 miliszekundumig néz egy férfi szemébe, akkor biztosra vehető, hogy akar tőle valamit.

4. Nyak. A testbeszéddel foglalkozó oldalak szerint az egyik leghatásosabb jelzés flört közben, ha a nő megérinti nyakát (a sajátját, természetesen), kiváltképp, ha a tarkóját simítja végig. Ezzel a mozdulattal ugyanis egyrészt, amennyiben ujjatlanban van, felvillantja hónalját, másrészt a melle is megemelkedik. Ugyanilyen funkciója lehet egyébként a haj megérintésének is. A hónalj említésével kapcsolatban nyilván viccelődő kommentek tömkelegének adtuk most meg a zöld jelzést, de a szakirodalom szerint mindenesetre ez is a férfiak által erotikusnak talált női testrészek közé tartozik. (Bár itt már az kérdés is felvetődik, hogy van-e egyáltalán olyan része a női testnek, amit a férfiak nem találnak erotikusnak.)

5. Lábak. Száz évvel ezelőtt még egy-egy kivillanó boka is fölöttébb erotikusnak tűnt, de amióta a miniszoknyát feltalálták, azóta jóval gazdagabbá vált a hölgyek eszköztára. A keresztbe tett lábak természetesen csak miniben vagy nadrágban érvényesülnek, és egyrészt azért vadítóak a férfiak szemében, mert a kiemelik a nő széles csipőjét, másrészt mert állítólag a vadászösztönt is felkeltik, amennyiben a férfi számára kihívást jelent, hogy az összeszorított lábakat elválassza egymástól.