Van ez az elmélet, hogy Tom Cruise meleg és Katie Holmes boldogtalan mellette és kettejük kapcsolat csak álca. Most tekintsünk el attól, hogy ez igaz-e, és hogy valóban okot adna-e különösebb izgalomra, ha az lenne. A pletykák alá mindenesetre nemrég a US Weekly nevű lap adta a lovat azzal, hogy "nyilvánosságra hozta" Cruise és Holmes állítólagos házassági szerződésének néhány részletét.

Eszerint Nicole Kidman egy évtizedes futamideje után a második feleség már csak 7 évre egyezett bele, hogy Tom Cruise felesége lesz, viszont bevállalta, hogy ez alatt az idő alatt szül neki két gyereket. A trónörökösöknek a szcientológia jegyében kell nevelkedniük, viszont cserébe a férj korlátlan anyagi támogatást nyújt a feleségnek és egyéb támogatást a színésznő holllywoodi karrierjéhez.

Persze az egész híradásnak az a felhangja, hogy ez a gonosz Tom Cruise micsoda szörnyű helyzetbe kényszerítette bele ezt a szerencsétlen, ártatlan lányt. Most csak a játék kedvéért fogadjuk el, hogy ez a szerződés tényleg létezik Cruise és Holmes között a fenti feltételekkel, bár ennek a valószínűsége - főként a forrás ismeretében - minimális. Tegyük fel, hogy ön egy sorozatszínésznő, aki a kislányszerepekből már kinőtt, de akit kvalitásai nem igazán predesztinálnak különösebben ragyogó hollywoodi karrierre, azaz megélhetése ha nem is bizonytalan, de mindenesetre nem az, amiről álmodott.

Egyszercsak ön elé lép éppen az a filmsztár, aki kamaszkorában az ön kedvence volt. Végtelen mennyiségű pénzt és garantált karriert ígér mindössze azért, hogy ön vállalja, hogy hét évig bennemarad a házasságban és vállal két gyereket (a rossz nyelvek szerint ugye még szexelni se kell a leendő házastárssal). Egy biztos: romantika ide vagy oda, ha valakinek felajánlanak egy ilyen lehetőséget, akkor ha az illető éppen nem halálosan szerelmes valaki másba, gyakorlatilag esztelenség az ajánlatot visszautasítani.

A kockahas blog múltori posztjának kommentjeiből úgy tűnik, a szcientológiára neveléses részen azért olvasóink közül sokan elgondolkodnának, de ezen kívül - vagy akár ezzel együtt is - ez így egy kész lottó ötös, nem? Ha tényleg egy ilyen ajánlat a kapcsolat alapja, Katie Holmes ésszerűen cselekedett, amikor az ajánlatot elfogadta. Nemsokára már le is jár a hét év, a színésznő még mindig csak 33 éves lesz, előtte lesz az egész élet, szabad lesz, mint a madár és dúsgazdag. Rengeteg foglalkozás van, ahol a főnök az ember magánéletébe is keményen bele tud szólni, miért lenne ezeknél megvetendőbb a "Tom Cruise felesége vagyok"-foglalkozást választani?

Ha kedvenc sztárja ilyen szerződést ajánlana, elfogadná?

És akkor nézzük a gonosz Tom Cruise oldaláról, aki egy ilyen visszautasíthatatlan ajánlattal kényszerítette ebbe a megalázó helyzetbe szegény, jobb sorsra érdemes Katie Holmest. Ha tényleg igaz ez a szerződéses történet, akkor is akárhonnan nézem, Tom Cruise mindent egyben felajánlott leendő feleségének, amit csak nyújtani tudott. A legtöbb vőlegény ennél kevesebbet ígér, csak az örök szerelmet teszi hozzá, amiről viszont az esetek többségében kiderül, hogy mégse válik valóra. Ha szenvedély és illúziók nincsenek a dologban, miért olyan nagy baj, ha Tom Cruise valóban nyílt kártyákkal játszott? Jobb lett volna, ha ő is örök szerelmet és hűséget ígér, annak ellenére, hogy tegyük fel, tudja magáról, hogy minderre nem is képes?

Még ha igaz is lenne, hogy megszületett egy ilyen házassági szerződés a két fél között, én akkor sem látnék benne egyebet, mint két egymásba nem szerelmes fél teljesen korrekt és mindkét fél számára kívánatos megállapodását. Ha kedvenc filmsztárja ön elé tenne egy ilyen (mű)házasságra kötelező szerződést, és ön éppen nem lenne kapcsolatban, aláírná?