Először megírtuk, hogy van a chatroulette. Aztán nagyon népszerű lett, aztán elöntötték a péniszek, amit szintén megírtunk, de ekkor már nem volt olyan népszerű a chatroulette. Azért az embernek mégse kell lemondania a véletlenszerű videócsevely örömeiről, mert a félig meddig kidőlt félkarú (félpéniszű?) óriás helyébe egymás után támadnak a kisebb klónok. Mutatunk öt jó-rossz-érdekes chatroulette-helyettesítőt.

1. omegle.com - Ez nem sokat csűr-csavar a chatroulette alapötletén: itt is szembetaláljuk magunkat egy véletlenszerűen kisorsolt idegennel, aztán vagy beszélgetésbe elegyedünk vele, vagy továbbkattintunk. Tekintve, hogy az utóbbi időben fogyni kezdtek a péniszek az eredeti chatroulette-en is, nincs túl sok indoka annak, hogy ezt a szolgáltatást válasszuk.

2. manroulette.com - Igazából ez az oka annak, hogy mégse vették át a hatalmat a péniszek a chatroulette-en. Gyorsan csináltak ugyanis külön csevegőket melegeknek, illetve egyéb pártállású nemiszerv-villogtatóknak, így aki még mindig a farkát szeretné mutogatni, most megteheti egy olyan helyen, ahol elvileg olyan közönség várja, akit ez érdekel. Hogy ez ront-e valamit a dolog izgalmán, azt el se tudjuk képzelni. Mindenesetre több melegeknek szóló chatroulette-nyúlás van, de közülük ez tűnik a legnagyobbnak.

3. popjam.com - A popjam, ha úgy nézzük, elvesz az eredeti ötletből, ha máshogy, akkor hozzátesz. Hozzátesz, mert kell hozzá egy facebook-fiók is, ugyanis csak a közösségi oldalon keresztül lehet belépni a rendszerbe. Amit ezzel elvesz a popjam a chatroulette-ből, az az anonimitás, hiszen a véletlenszerűen kisorsolt másik fél rögtön látja rólunk, hogy (a Facebook szerint) kik vagyunk. Ugyanilyen szolgáltatást kínál majd egyébként az Apple hamarosan megjelenő új szolgáltatása is, a Skype-ra emlékeztető Facetime.

4. next.tinychat.com - Nekem ugyan ezt nem sikerült megnyitnom, de a tinychat című, csevegőszobák létrehozatalára szakosodott oldalról azt mondják, van véletlenszerű üzemmódja is, a Tinychat Next. Ennek az az előnye, hogy nem akárkivel kerül össze az ember, hanem beszédtémák alapján csoportokat lehet létrehozni. Egy ilyen funkciót aztán később az eredeti chatroulette is beindított, csak a csoportokat csatornáknak hívták, majd hamarosan eltűntek.

5. highstranger.com - Ezt sem lehet még megnyitni, de ezt azért nem, mert csak november 2-án indul majd be. Az is csak ezen a napon fog valószínűleg kiderülni, hogy ez most komoly-e, vagy csak átverés. Itt ugyanis azok gyülekezhetnek majd, akik betépve szeretnének beszélgetni egy véletlenszerűen kiválasztott partnerrel a marihuána-füstön át. Mindenesetre az se baj, ha csak poén, mert annak is jó.