Walter May és Alexis Trevino egy amerikai szerelmespár, akikkel az elmúlt egy-két hétben vagy egymillió internetező ismerkedett meg, köztük Katy Perry is. Az történt a párral, hogy a hölgynek tanulmányai folytatásához át kellett utaznia az USA másik végébe, így a jól működő kapcsolat hirtelen távkapcsolattá alakult át. Hogy mennyire nehéz, ha az ember messzire él attól, akit szeret, arról volt már szó többször is ebben a blogban (először itt), de May azzal került be a hírekbe, hogy feltalálta egy új módját annak, hogyan érintkezzen távollévő barátnőjével.

Szerencséjére szobatársai egy rockzenekart alkotnak The Daylights néven, és velük együtt szereztek egy számot I Hope This Gets To You (Remélem, elér hozzád ez az üzenet) címmel. A dalhoz klipet is csináltak, hogy a srác ezzel is elmondhassa barátnőjének, mennyire szereti, lásd alább. Ez eddig még mindig semmi különös, de May azt is a fejébe vette, hogy nem csak úgy direktben küldi el a linket egy emailben Trevinónak, hanem valami palackposta-szerűséget választ, mert az romantikusabb. Mi a palackposta megfelelője a XXI. században? Természetesen a közösségi site-okon vírusszerűen terjedő üzenetátvitel.

May tehát barátnője helyett munkatársainak küldte el a szerelmes videót (úgy látszik, ez a húzás mindig bejön), és kérte őket, hogy küldjék tovább a linket a barátaiknak a Facebookon és a Twitteren. A munkahelyen 130-an dolgoznak, de már aznap estig 45 ezerszer nézték meg a klipet, aminek mellesleg nyilván sokat segít, hogy nemcsak romantikus, hanem még jó is.

A dolog nőttön nőtt, két nap múlva Katy Perry is kitwittelte a videót közel ötmillió követőjének. Összesen négy nap elteltével bukkant Trevino gyanútlan internetezgetés közben egy linkre, amelyben egy “titkos digitális szerelmeslevélről” volt szó. Rákattintott, és saját barátjának zenés-pantomimes üzenetével találta magát szemben.

Végülis tényleg érdekesebb, mintha skype-oltak volna egyet. Bár azért ezután biztos arra is sor került.