Újabban rengeteg érdekességet közölnek a külföldi és hazai internetes társkeresők a náluk randizó felhasználókról, de van egy adat, amit érthető okokból eddig egyik cégnek sem jutott eszébe nagydobra verni. Egy szemfüles amerikai blogger azonban nem volt rest teljessé tenni a képet, és megnézte, milyen a nemek megoszlása az USA-ban legnépszerűbbnek számító 4 internetes társkeresőn, korcsoportokra lebontva, és szúrópróba szerűen csakis a Seattle-ben és környékén élőket vizsgálva.

Az eredmény nem kéne, hogy különösebben meglepő legyen, hiszen tudjuk, hogy a férfiak egyébként is többet lógnak az interneten mint a nők. Ezen kívül az is valószínű, hogy az urak a hölgyeknél átlagosan több energiát fektetnek az aktív társkeresésbe, hiszen a nők feladata ezen a téren a hagyományos szerepfelfogás szerint mindössze annyi, hogy türelmesen várják, hogy valaki rájuk találjon. Szóval igen, több férfi van a társkeresőkön mint nő, de ami igazán meglepő, az az, hogy bizonyos esetekben az jött ki, hogy egy csajra átlagosan több mint két pasi jut. Ezek szerint az interneten rosszabb férfinak lenni mint Kínában. De jöjjenek az adatok részletesebben.

Az OKCupidnál van a legtöbb férfi, ott a 26-30 éves korcsoportban 2,5-szer annyian vannak az erősebb nem képviselői, egyébként átlagosan az urak száma majdnem pontosan a duplája a női létszámnak. A Match.com-on kedvezőbbnek tűnik az arány, itt átlagosan 1,35 férfi jut egy nőre. Ezzel szemben a Plenty of Fish és a Craigslist nevű oldalakon körülnézve úgy tűnik, mintha sokkal több női felhasználó lenne, azonban ezeknek túlnyomó többsége fénykép nélküli profil, azaz jó eséllyel kamu. Mindebből kiindulva a társat kereső férfiaknak azt ajánlják, regisztráció után rögtön mérjék fel, melyik nem képviselői milyen arányban vannak jelen az adott oldalon, mert egy olyan bulihoz, ahol már úgyis hatalmas túlkínálat van pasikból, nem igazán éri meg csatlakozni.